• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eugen Tomac (PMP): Conflictele din imediata vecinătate a UE sunt și trebuie să rămână subiecte pe agenda

09 Septembrie, 14:17

Eurodeputatul Eugen Tomac a vorbit despre ședința Biroului Grupului PPE, unde a participat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

tomac

„Invitatul special la ședința Biroului Grupului PPE din această dimineață este doamna Angela Merkel, unul dintre cei mai valoroși lideri pe care îi are Uniunea Europeană.

Discurs bun și practic despre prioritățile europene, despre nevoia de adaptare la noile provocări, despre nevoia și utilitatea digitalizării, despre importanța consolidării statului de drept în toate țările membre.

Cancelarul Germaniei a vorbit despre criza de sănătate prin care trecem și despre nevoia de consens pentru a reconstrui economiile europene. Pentru că ne aflăm într-o situație specială, avem nevoie de soluții speciale.

Bineînțeles, nu a lipsit din intervenția doamnei Merkel preocuparea legată de schimbările climatice care sunt tot mai evidente. Este esențial să ne adaptăm economiile la noile exigențe ce țin de protejarea mediului.

Desigur, și conflictele din imediata vecinătate a UE sunt și trebuie să rămână subiecte pe agenda noastră, la fel cum evoluția situației din Afganistan și consecințele ei obligă statele membre să vină cu soluții imediate pentru a face față oricăror provocări.

Am observat, de asemenea, dorința fermă exprimată de cancelarul german în ceea ce privește integrarea Serbiei și a Albaniei în Uniunea Europeană.

Un discurs bun, clar și direct, care ne lipsește, din nefericire, la București”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: