"O competiție grea, în care a intrat foarte târziu și pe care a dus-o demn, fără să atace și fără să facă compromisuri. O bătălie plină de provocări, pe care a dus-o cu instrumente modeste, alături de câțiva oameni inimoși!", scrie Tomac pe Facebook.

Liderul PMP scrie că, pe lângă rezultatul mare pe care l-a obţinut Andrei Năstase, Chişinăul a mai câştigat un lider politic - Constantin Codreanu.

"Electoratul unionist are în jurul cui să se organizeze la viitoarele confruntări politice, pentru a consolida și a face mai credibil mesajul de Unire a R. Moldova cu România!"

Eugen Tomac susţine că, la aceste alegeri, cetăţenii au vrut să-l sancţioneze pe Vlad Plahotniuc pentru "haosul și teroarea care bântuie R. Moldova. De aceea, au votat împotriva oligarhiei."

Liderul a mai mulţumit unioniştilor din Chişinău care au votat pentru Codreanu şi-i îndeamnă să-l susţină în turul doi pe Andrei Năstase.

"Nici nu mai e nevoie de explicații sau interpretări. Votul este clar: împotriva Rusiei, împotriva aranjamentelor dintre Dodon și Plahotniuc.

În turul doi, cu cât prezența va fi mai mare, cu atât șansele candidatului proeuropean sunt mai mari.

Niciun pas înapoi, doar înainte.
Chișinăul nu trebuie să ajungă în mâna Rusiei!", a conchis Eugen Tomac.

Amintim că, după procesarea a 100% dintre sufragiile din Chișinău, candidatul PSRM - Ion Ceban și candidatul PPDA susținut de PAS și PLDM - Andrei Năstase, acced în turul II.Ceban a acumulat 40,97%, iar Năstase - 32,12%.

Sursa: deschide.md