• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 12º C
  Craiova 13º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2268 LEI
  1 GBP = 5.4956 LEI
  1 CHF = 4.1488 LEI
  1 HUF = 1.4831 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.7787 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul Apărării al R. Moldova: Pericolul iminent pentru Republica Moldova vine din regiunea transnistreană

04 Septembrie, 09:12

Actualmente, pericolul iminent pentru Republica Moldova vine din regiunea transnistreană cu trupele militare străine care se află pe acest teritoriu. Declarația a fost făcută de ministrul apărării, Eugen Sturza, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite Deschide.md.

eugen sturza

„Vedeți exercițiile pe care le fac: fără numere de înmatriculare, fără însemne de apartenență militară, care sunt ilegale. Exact în așa modalitate au acționat în Crimeea în 2014”, a specificat ministrul. În acest sens, Eugen Sturza susține că trebuie să fie dezvoltat sistemul de avertizare timpurie și răspuns timpuriu.

Totodată, ministrul a declarat că Republica Moldova trebuie să participe la asigurarea securității internaționale, iar pentru acest lucru este nevoie de oameni bine pregătiți, oameni care își fac din profesia de militar o carieră îndelungată. „Peste trei ani vom avea o cu totul altfel de armată în Republica Moldova. O armată bine dotată, bine echipată, cu oameni profesioniști, cu salarii adecvate pentru a rămâne în țară”, a afirmat ministrul.

La capitolul provocări, ministrul a numit dotarea armatei, bugetul mic, prezența trupelor străine pe teritoriul țării. De asemenea, Eugen Sturza spune că pe moment este construit un centru de luptă cu amenințările cibernetice. „Republica Moldova trebuie să fie pregătită să facă față războiului cibernetic”, a adăugat ministrul apărării.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: