• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Elevii, indignaţi de declaraţiile evazive ale autorităţilor

18 August, 15:44

Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor se declară indignaţi de declaraţiile "evazive şi incerte" ale autorităţilor, în contextul în care în mai puţin de o lună va începe noul an şcolar.

scoala

Ei cer guvernanţilor să ia o "decizie fermă", bazată pe o "consultare reală" cu toţi actorii implicaţi şi "racordată la nevoile de bază ale elevilor - educaţia şi sănătatea".

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Naţional al Elevilor, cu doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului şcolar, elevii, profesorii şi părinţii se află într-o profundă stare de incertitudine, din moment ce nu se ştiu în ce condiţii se vor redeschide şcolile, iar autorităţile locale şi unităţile de învăţâmânt nu ştiu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată.

"În cursul zilei de astăzi, ministrul Sănătăţii a afirmat faptul că decizia de a păstra distanţarea fizică între elevi la orele de curs va rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţâmânt, contrar recomandărilor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a coronavirusului va fi decisă de fiecare şcoală în parte, în defavoarea unor norme clare şi unitare luate la nivel central", afirmă reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Elevii cer guvernanţilor să ia o "decizie fermă" privind debutul anului şcolar, bazată pe o consultare reală cu toţi actorii implicaţi şi racordată la nevoile de bază ale elevilor - educaţia şi sănătatea.   "Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autorităţile locale şi unităţile de învăţâmânt ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an şcolar care va pune în pericol sănătatea elevilor. Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului şcolar, iar şcolile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranţă, ne vom revizui poziţia privind începerea anului şcolar la data de 14 septembrie", a declarat preşedintele CNE, Rareş Voicu, citat în comunicatul de presă.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: