• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Elevă moartă de MENINGITĂ la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti

18 Aprilie, 15:40

O elevă a Colegiului "Gheorghe Lazăr" din Capitală a murit din cauza meningitei. Ca urmare a confirmării cazului de meningită bacteriana, toţi elevii liceului au fost trimişi acasă, iar de vineri liceul intră în carantină, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

spital

Cursurile vor fi suspendate vineri la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" pentru dezinfecţie, după confirmarea unui caz de meningită.

"La Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr' este un caz confirmat de meningită. DSP a luat hotărârea de a suspenda cursurile mâine (vineri n.red.) pentru dezinfectare", se arată în informarea ISMB.

Conform unei precizări a Ministerului Sănătăţii, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineaţă la liceu şi au început o anchetă.

"În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", a anunţat sursa citată.

Meningita este o infectie a membranelor protectoare care inconjoara creierul si maduva spinarii. Daca nu este tratata rapid, poate provoca intoxicarea cu sange, adica septicemia, dar si leziuni permanente ale creierului si ale nervilor. Este mai frecventa in randul copiilor, adolescentilor si adultilor tineri.

Meningita este, in mod normal, cauzata de o infectie virala sau bacteriana. Meningita virala este cel mai des intalnita si este mai putin grava. Cea bacteriana este rara si poate avea urmari foarte grave daca nu este tratata la timp.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: