• Bucuresti 21º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 17º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8426 LEI
  1 USD = 4.3517 LEI
  1 GBP = 5.3509 LEI
  1 CHF = 4.5273 LEI
  1 HUF = 1.3886 LEI
  1 BGN = 2.4760 LEI
  1 JPY = 4.0583 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Elena Udrea nu poate părăsi Costa Rica

27 Decembrie, 13:17

O instanţă judiciară din Costa Rica a decis, luni la prânz (luni seară, ora României), eliberarea din arest preventiv a Elenei Udrea şi a Alinei Bica, afirmă surse oficiale citate de presa locală. Cele două nu pot reveni însă în ţară pentru că riscă să le fie respăinse cererile de azil politic.

udrea

Elena Udrea nu poate veni în ţară! Fostul ministru nu are voie să intre în România altfel îşi pierde solicitarea de refugiat politic făcută în Costa Rica! A explicat această situaţie chiar avocata Elenei Udrea, Vanessa Leandro.

"Nu pot sub nicio formă să iasă din Costa Rica atâta timp cât există aceste cereri. Este un caz complex, dosarele lor au împreună 4.000 de pagini. S-a demonstrat prin ce s-a întâmplat în ultimele zile că nu este o decizie ce se putea lua foarte uşor, dar sperăm să se lămurească totul şi să se rezolve solicitările cât mai rapid. Din punctul meu de vedere, elementele, informaţiile, tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, le va permite autorităţilor să ia în sfârşit această decizie. În cazul Alinei Bica, ea a înregistrat solicitare în ianuarie, anul acesta, iar Elena Udrea în martie. La Elena Udrea este şi un caz special, despărţirea de fiica ei născută prematur. Legal, dacă mă întrebaţi pe mine, nu trebuia ca ele să fie arestate având în vedere că sunt solicitante de azil politic, iar asta arată că nu a existat niciodată riscul de fugă în cazul lor. Fără nicio îndoială, dorinţa Elenei Udrea şi a Alinei Bica este de a primi statut de refugiat politic în Costa Rica. Având în vedere tot ce s-a întâmplat, trebuie să informăm acum Comisia care are în vedere cererile lor. Le vom trimite documentele oficiale pe care le-am primit, adică acelea care au dus iată la eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica", a precizat avocata.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: