• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 12º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 11º C
  Constanta 12º C
  Craiova 13º C
  Galati 12º C
  Iasi 11º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.1881 LEI
  1 GBP = 5.5660 LEI
  1 CHF = 4.1890 LEI
  1 HUF = 1.5168 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.7657 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Șeful misiunii OSCE în R. Moldova, din nou la masă cu separatiștii

21 Mai, 17:32

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, a întreprins astăzi o vizită la Tiraspol unde a avut o întrevedere cu așa-zisul ministru de externe al Transnistriei, Vitalie Ignatiev.

transnistria

„Cei doi au făcut schimb de păreri cu privire la un spectru larg de întrebări legate de acuala stare a procesului de negocieri dintre Transnistria și R. Moldova”, se arată într-un comunicat al „diplomației” separatiste.

O parte a discuției s-a axat pe implementarea protocoalelor semnate cu Chișinăul la sfârșitu lui 2017.

Scanlan și Ignatiev au oferit o atenție deosebită ședinței în formatul „5+2”, care urmează să aibă loc la Roma, la sfârșitul lunii curente.

Amintim că săptămâna trecută și Viceprim-ministrul pentru Reintegrarea, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan. Dialogul celor doi, la fel, s-a axat pe ședința „5+2” de la Roma.

Amintim că experții în securitatea din R. Moldova susțin că șeful misiunii OSCE în R. Moldova, Michael Scanlan, pune presiuni asupra Chișinăului și își asumă prea multe decizii, iar prin acțiunile și declarațiile sale nu face decât să tergiverseze procesul de reglementare a procesului transnistrean.

„OSCE-ul e un rahat pe care noi îl tolerăm din cauza impotenței noastre. OSCE-ul nu poate trece pe malul stâng și-și face de cap pe malul drept”, a comentat analistul Oazu Nantoi implicarea OSCE-ului în procesul de oferirea a numerelor neutre pentru mijlocele de transport transnistrene pentru ca acestea să acceadă în traficul rutier internațional.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: osce, Republica Moldova, separatisti, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: