• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Șeful misiunii OSCE în R. Moldova, din nou la masă cu separatiștii

21 Mai, 17:32

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan, a întreprins astăzi o vizită la Tiraspol unde a avut o întrevedere cu așa-zisul ministru de externe al Transnistriei, Vitalie Ignatiev.

transnistria

„Cei doi au făcut schimb de păreri cu privire la un spectru larg de întrebări legate de acuala stare a procesului de negocieri dintre Transnistria și R. Moldova”, se arată într-un comunicat al „diplomației” separatiste.

O parte a discuției s-a axat pe implementarea protocoalelor semnate cu Chișinăul la sfârșitu lui 2017.

Scanlan și Ignatiev au oferit o atenție deosebită ședinței în formatul „5+2”, care urmează să aibă loc la Roma, la sfârșitul lunii curente.

Amintim că săptămâna trecută și Viceprim-ministrul pentru Reintegrarea, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan. Dialogul celor doi, la fel, s-a axat pe ședința „5+2” de la Roma.

Amintim că experții în securitatea din R. Moldova susțin că șeful misiunii OSCE în R. Moldova, Michael Scanlan, pune presiuni asupra Chișinăului și își asumă prea multe decizii, iar prin acțiunile și declarațiile sale nu face decât să tergiverseze procesul de reglementare a procesului transnistrean.

„OSCE-ul e un rahat pe care noi îl tolerăm din cauza impotenței noastre. OSCE-ul nu poate trece pe malul stâng și-și face de cap pe malul drept”, a comentat analistul Oazu Nantoi implicarea OSCE-ului în procesul de oferirea a numerelor neutre pentru mijlocele de transport transnistrene pentru ca acestea să acceadă în traficul rutier internațional.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: osce, Republica Moldova, separatisti, Transnistria
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: