• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Eșec pentru ministrul Cătălin Drulă în conflictul cu Metrorex: Angajații rămân cu salariile majorate

25 August, 14:21

Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, a obținut o victorie importantă în fața lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Angajații Metrorex, aproximativ 5.000, își vor menține salariile majorate cu 18%.

taxare

Curtea de Apel București a decis marți, definitiv, să respingă cererea Metrorex, de suspendare a majorării salariale de 18%, de care angajații beneficiază din data de 1 noiembrie 2020. Astfel, Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului, care pe data de 24 iunie a respins ca inadmisibilă cererea Metrorex pentru o Ordonanță Preșidențială.

Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţe, a decis Curtea de Apel București.

Metrorex a cerut în instanță suspendarea majorării salariilor cu 18%, în urma unui raport al Corpului de Control al Ministerului Transporturilor. Direcția din cadrul instituției conduse de către ministrul USR-PLUS, Cătălin Drulă, stabilise că majorarea a fost ilegală, informează b1tv.ro.

Tensiunile dintre Ion Rădoi și Cătălin Drulă continuă, la mai bine de jumătate de an de când ministrul USR-PLUS a preluat funcția. Sindicalistul Metrorex a blocat circulația trenurilor în urmă cu câteva luni, dar liderul formal de la Transporturi și-a luat revanșa după ce a închis mai multe spații comerciale din subteran. În acest moment, rămâne de văzut cum se va poziționa Drulă după cea mai recentă decizie a instanței.

În 2021, Ion Rădoi și Cătălin Drulă s-au amenințat în repetate rânduri. Primul a declarat că oficialul USR-PLUS are zilele numărate la Transporturi, iar ministrul s-a angajat că va pune punct „mafiei” dirijate de către Rădoi.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: