• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 16º C
  Craiova 26º C
  Galati 24º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2739 LEI
  1 GBP = 5.5051 LEI
  1 CHF = 4.1831 LEI
  1 HUF = 1.4768 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.8176 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

După ce a luptat cu tricolorul României, Ostalep vrea ca limba rusă să fie limbă de stat în RM

16 Ianuarie, 13:17

Fostul viceministru de Externe, care a amenințat cu judecata o locuitoare din Durlești pentru că a arborat drapelul românesc la ea în curte, Valeriu Ostalep, susține că limba rusă trebuie să aibă statut de limbă de stat în R. Moldova.

ostalep

Ostalep și-a expus opinia pe Facebook, în contextul cazului consumat pe 12 ianuarie curent, când un inspector de patrulare i-a spus unui șofer din Găgăuzia că nu este obligat să vorbească în limba rusă.

„Singura modalitate de a calma această societate și de a reintegra țara – limba rusă trebuie să aibă statut de limbă oficială (în R. Moldova n.r). Nimeni nu neagă nevoia de a cunoaște limba moldovenească, dar trebuie de făcut totul calm, fără isterie, crize de nervi și nebunie. Totuşi, pentru dezvoltarea statului și tranziția de la sălbăticie și agresiune la comunicare civilizată între oameni, rusa ar trebui să aibă statut de limbă oficială”, a comentat Ostalep.

De aceeași părere cu Ostalep este reprezentantul Agenției ruse TASS din R. Moldova, Valeri Demitețchi, născut în R. Moldova. În opinia acestuia, nu Rusia ar avea nevoie ca rusa să aibă statut de limbă oficială în R. Moldova.

„Moldova este cea care are nevoie de acest lucru, ea fiind ţara care deja este împărțită și nu doar de-a lungul Nistrului. A face crize de nervi, a clătina barca în această situaţie îşi pot permite cei care doresc să lichideze Moldova, să provoace un conflict fratricid în ea, repetând experiența tristă a vecinilor... Cei care doresc rău poporului nostru...”, a scris Demidețchi la postarea lui Ostalep.
Sursa: deschide.md

 

Citeste mai mult despre: limba rusa, Republica Moldova, tricolor
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: