• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dumitru CRUDU // Un tip a aruncat cu o sticlă în mine

10 Iulie, 16:25

Treceam pe lângă Universitatea de Medicină, când am auzit un val de înjurături. Niște înjurături ca la ușa cortului. Un tip le profera prin fereastra deschisă a unui Audi roșu.

Crudu

Poate, nu-mi erau destinate mie, m-am gândit, și m-am uitat în jurul meu. Trotuarul însă era pustiu. Unde mai pui că tipul mă privea cu niște ochi răi și sticloși. Mă privea drept în ochi și mă suduia. Mă făcea cum îi venea la gură în limba rusă.

Întrebarea pe care mi-o puneam în acele clipe cât încă mai era roșu la semafor dacă ne cunoșteam de undeva sau furia lui era gratuită. Văzând că-l studiez cu atâta atenție, a tras geamul. Nu pentru ceea ce credeam eu însă. Pentru că atunci când l-a deschis a aruncat cu o sticlă în mine. Nu am putut să mă feresc și sticla m-a izbit în umăr. Era o sticlă de bere blondă, cehească. Apoi s-a făcut verde la semafor și mașina a demarat în mare trombă, scrâșnind din roți. Duduia în fața mea.

Am plecat și eu pedalând către spitalul de boli infecțioase, dar din cap nu-mi ieșea acea întâmplare neplăcută și mă întrebam oare chiar tipul să fi avut ceva cu mine sau pur și simplu se distra luându-se de trecători? Poate că era beat sau drogat sau poată că totuși i-am trecut cu ceva pe dinainte și acum îmi plătea polițele.

Mă bucuram, pe de altă parte, că nu m-a pocnit cu sticla aia în cap că atunci nu știu ce m-aș fi făcut. Un cocălar nenorocit!

Dar poate cine știe o fi vreun microbist înfocat și încă mai suferă că Rusia a fost eliminată de Croația și se răzbună pe trecători. Nu știam ce să cred. În plus, umărul mă durea de nu mai puteam. Dar mă și bucuram că nu m-a nimerit cu sticla aia în cap. Că acum m-ar fi durut scăfârlia.

Pedalam deja prin parc când mi-am dat seama de unde-l cunosc pe tipul care o aruncat cu sticla aia de bere în mine: l-am văzut în timpul alegerilor pentru primăria Chișinău împărțind ziare de-ale socialiștilor pe Calea Ieșilor.

Cu toate astea, mă îndoiam că și el mă știa. Mai degrabă că nu. Mai degrabă că era pur și simplu un socialist beat sau drogat și îi înjura pe trecători sau arunca cu sticle de bere în ei așa pur și simplu, fără să-i știe. Ca să se distreze.

NOTĂ AUTOR: Parantezele deschise de mine au un caracter de ficțiune și trebuie abordate ca atare
Citeste mai mult despre: Dumitru Crudu, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: