• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dumitru CRUDU // „Treceți batalioane române Carpații”, anul 1988

03 Aprilie, 15:05

Strânși ciotcă la o masă lungă într-un separeu al restaurantului Beciul-Vechi, ne-am ridicat în picioare, și am început să cântam: „Treceți batalioane române Carpații”, cu mâinile pe umerii celuilalt .

crudu

Cineva a deschis ușa și ni s-a alăturat. Cânta împreună cu noi. Era un bărbat înalt, cu o față ascuțită, pe care niciunul dintre noi nu-l știa. Își abandonase mămăliguța cu brânză și venise să cânte împreună cu noi. Și avea o voce pătrunzătoare.

Un tip a trântit ușa și a început să răcnească:

- Încetați, încetați imediat!

Noi n-am vrut și el s-a cărat, dar peste câteva minute s-a întors cu o întreagă ceată și toți erau cu capsa pusă. Voiau doar un singur lucru: să încetăm să mai cântăm.

- Dar ca ce chestie, i-a întrebat mirat Veaceaslav Nistor, odată ce nu deranjăm pe nimeni? Sau ce cântăm noi se aude în tot restaurantul?

- Nu se aude.

- Și atunci?

- Nu ne place cântecul.

- Aha, nu vă place, a exclamat Ceremuș și a început să cânte și mai tare. Am început și noi să cântăm cât de tare putem.

Tipii ne-au atacat. Au aruncat în noi cu sticle, cu pahare, cu scaune, cu scrumiere, cu farfurii. Cu toate că erau mai mulți noi totuși am reușit să-i scoatem afară din restaurant. Ne băteam în curte, pe buza lacului, printre copaci. Ai lor erau mai mulți, dar printre ai noștri se aflau Nistor, Ceremuș. Sau Ursul. Erai întuneric și puteai să dai în vreunul de-al tău.

Câțiva de-ai lor au spălat putina. Au fugit și câțiva de la noi. Dar cel care ni se alăturase a rămas.

În cele din urmă, i-am pus pe fugă și ne-am putut întoarce în Beciul-vechi. Ca să cântăm până la capăt: „Treceți batalioane române Carpații”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: