• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 12º C
  Craiova 13º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7581 LEI
  1 USD = 4.2268 LEI
  1 GBP = 5.4956 LEI
  1 CHF = 4.1488 LEI
  1 HUF = 1.4831 LEI
  1 BGN = 2.4328 LEI
  1 JPY = 3.7787 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dumitru CRUDU // Crima din Pădurea Buiucanilor

17 Aprilie, 16:53

Băiatul căra o măgăoaie în spate. Eu am ieșit de după un bloc cu nouă etaje și m-a izbit lucrul ăsta. Drumul meu era altul, dar am continuat să merg după tip, pentru că niciodată până acum nu am mai văzut să care cineva prin Chișinău o momâie. Era ceva nou și am devenit tare curios. Oare unde o duce?

Crudu

Calea Ieșilor pe care mă țineam după individ ne-a scos din oraș. Ultimul bloc din Chișinău, ăla cu șaisprezece etaje, se înălța déjà în spatele nostru și eu am încetinit pașii, ca nu cumva să-l depășesc pe tip. Strada a devenit pustie și eu mă temeam să nu-și arunce ochii spre mine și să mă vadă în spatele lui.

M-am oprit în stație întrebându-mă, dacă mai are rost să mă mai țin după el sau mai bine ar fi să-mi văd de treburile mele, căci treburi aveam destule. Iar nebuni de legat sunt cât cuprinde în orașul ăsta.

Un troleibuz stătea cu ușile deschise. Aș fi putut să urc și să uit de tip, și, de bună seamă, că așa aș fi făcut, dacă nu mi s-ar fi aruncat în ochi niște detalii noi, pe care nu le-am observat din prima. Halal de mine! Ce spirit de observație mai am și eu! Sperietoarea pe care tipul o căra în spate era îmbrăcată în port popular românesc și era înfășurată în bandulieră cu un steag tricolor. Iată ce nu am observat eu din capul locului, dar anume aceste noi amănunte pe care le-am depistat în ceasul al doisprezecelea m-au și făcut să cobor din troleul în care déjà am intrat și să-mi continui urmărirea.

O matahală purtând hainele noastre naționale, pe care cineva o cară în spate spre pădurea care se întindea spre Buiucani, oare nu e ceva tare ciudat? Oare de dragul de-a afla care-I schepsisul, nu merită să lași totul baltă și să te ții după om?

Tipul, un lungan bine legat, a pătruns în pădure și câteva minute bune m-am codit dacă să intru și eu sau nu. De unde eram, îl vedeam cum șerpuiește printre copaci, pe suișul ăla abrupt. Fie ce-o fi, mi-am zis, și am dat toate pe una și am cârnit-o și eu în pădure și m-am luat după individ.

Tipul se oprise în țugui, de parcă m-ar fi așteptat pe mine și atunci eu m-am dosit după un arțar, de unde nu mă putea vedea, dar nici eu nu-l vedeam și prin cap mi-au trecut cele mai cumplite gânduri, mă temeam să nu mă trezesc cu el în față și omul să mă ia la întrebări, ca să afle de ce-l urmăresc.

O liniște ciudată îmi țiuia în urechi. Mi-am scos capul de după trunchiul lucios și l-am văzut: cu o funie a legat măgăoaia de gât și a aruncat-o în jos și momâia a rămas spânzurată în aer, iar el s-a întors spre mine- ceea ce înseamnă că tot timpul a știut că-l urmăresc- și a început să urle:

- Toți, care vreți unirea cu România, o s-o pățiți la fel! Fasciști nenorociți ce sunteți! Toți! Inclusiv tu.

Urlând, tipul cobora panta spre mine și eu am luat-o la fugă printre copaci, până când am ieșit din pădure, iar de acolo de unde eram nu se vedea momâia spânzurată, dar auzeam răcnetele individului. Nu am mai stat să-l aștept să iasă pe trotuar, ci am luat-o la picior spre stație, unde am urcat într-un troleu și unde, nu peste mult, a urcat și tipul care a spânzurat momâia aia unionistă, de un copac, în pădure.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: