• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 12º C
  Craiova 13º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7584 LEI
  1 USD = 4.2306 LEI
  1 GBP = 5.4956 LEI
  1 CHF = 4.1689 LEI
  1 HUF = 1.4857 LEI
  1 BGN = 2.4330 LEI
  1 JPY = 3.7797 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

DSU şi IGSU participă la cel mai mare exerciţiu medical multinaţional din istoria NATO - Vigorous Warrior

10 Aprilie, 12:46

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor participa, în perioada 8 - 12 aprilie, la Vigorous Warrior 19, cel mai mare exerciţiu medical multinaţional din istoria Alianţei Nord-Atlantice.

nato

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marţi că exerciţiul militar-medical Vigorous Warrior 19 - VW19 va fi unul de referinţă, extrem de important din punct de vedere al rezultatelor şi concluziilor, atât pentru NATO, cât şi pentru partea civilă implicată.

"Va fi un exerciţiu de referinţă, va fi un exerciţiu extrem de important ca şi rezultate, ca şi concluzii. Şi pentru NATO, şi pentru noi, ca parte civilă. (...) Verificările se fac corect, scenariul exerciţiului permite aceste verificări. Interacţiunea între personalul civil, medicii civili - cum sunt cei de la SMURD, de la Ambulanţă, asistenţii, paramedicii de la pompieri - cu partea militară poate fi verificată şi, mai mult, poate fi exersată. Eu consider că astfel de exerciţiu este foarte bine-venit şi până acum am văzut doar reacţii pozitive, inclusiv la nivelul reţelelor de socializare, postate de NATO, de colegi din alte ţări", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Arafat a mai precizat că entităţile civile vor fi implicate mai pregnant în această acţiune în noaptea de 11 spre 12 aprilie, când va avea loc un exerciţiu la staţia de metrou Piaţa Romană, unde va fi prezentă şi o echipă de căutare-salvare din Ungaria.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: