• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Drama lui Tudor și a Cristinei a trecut Prutul. În curând vor obține cetățenia română

03 Ianuarie, 14:42

Zeci de mii de oameni au reacţionat la drama pe care o trăieşte de ceva timp un cuplu din Republica Moldova, ai căror copii suferă de o boală extrem de rară. Istoria acestei familii, despre care a scris portalul DESCHIDE.MD, începe să cunoască un deznodământ fericit: Tudor şi Cristina au primit astăzi vestea că, în cel mult o lună, vor deveni cetăţeni ai UE cu acte în regulă şi vor putea, ca atare, să-şi trateze copilaşii în condiţii mai bune.

drama

La sfârșitul lunii decembrie, am scris despre povestea de viață a celor doi soți, care au aflat anul trecut că cei doi fii ai lor, Ionuț și Gheorghiță, de 5 și, respectiv, 3 ani și patru luni, suferă de o boală rară, pentru care nu există încă vindecare: "Batten". Pentru această boală, există doar un tratament experimental, care le alimentează speranța că și-ar putea salva copii, dar care, din păcate, costă colosal: aproape 600 000 de euro, anual, per copil!

Chiar și așa, cei doi nu și-au pierdut speranța și au căutat soluții, ca să-și salveze copii. Au găsit o speranță la o clinică în Hamburg, Germania, iar medicii de acolo sunt gata să încerce să-i salveze pro bono [prescurtare a expresiei latinești pro bono publico: pentru binele public - nota editorului] pe cei doi micuți, însă pentru aceasta părinții ar trebui să fie cetățeni ai UE și să se angajeze oficial la muncă spre a putea obține, măcar unul, o asigurare medicală, în baza căreia medicii să înceapă tratamentul copiilor. Pentru aceasta, cei doi aveau nevoie urgent de cetățenia română pentru a-și salva copii.

După ce Deschide.MD a scris despre drama pe care o trăiesc Tudor și Cristina, pe adresa redacției am primit mai multe mesaje din partea oamenilor cu inimă mare, care s-au oferit să-i ajute pe cei doi, atât cu resurse financiare, dar și cu obținerea unei urgentări pentru cetățenia românească.

Una dintre persoanele care și-a oferit suportul este și o tânără interpretă din Republica Moldova, stabilită cu traiul în România.

Aceasta a solicitat să nu-i divulgăm identitatea, însă este de menționat că ea s-a implicat activ și a expediat articolul nostru pe adresa mai multor persoane importante din conducerea României. Astăzi, Tudor și Cristina, care în aceste momente se află la București, au primit de la Andrei Ținu, șeful Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, o veste îmbucurătoare.

Cei doi soți au obținut un aviz prin care se va urgenta oferirea cetățenii române, iar în cel puțin două săptămâni, aceștia ar putea fi cetățeni UE  cu acte în regulă, după care ar putea merge în Germania, unde sunt așteptați pentru a începe tratamentul celor doi copii.

Pentru cei care ne-au întrebat cum ar putea să-i ajute pe cei doi soți, DESCHIDE.MD publică mai jos conturile bancare pe care ar putea să facă donații.

 

 

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: cetatenia romana, drama, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: