• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9470 LEI
  1 USD = 4.2484 LEI
  1 GBP = 5.8624 LEI
  1 CHF = 4.6231 LEI
  1 HUF = 1.3638 LEI
  1 BGN = 2.5293 LEI
  1 JPY = 3.7240 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dragnea a contribuit la redactarea unei reviste în penitenciar

23 Iulie, 12:54

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a participat la cursuri care erau de fapt teste-grilă, dar nu a obţinut la toate punctaj maxim, care i-ar fi adus credite în perspectiva punerii sale în libertate, recompensele şi creditele fiind obţinute în perioada în care i s-a permis să muncească, sunt argumente invocate în susţinerea cererii sale de liberare condiţionată.

jklhlk

Dragnea a avut şi activitate redacţională, el insistând chiar să fie realizată o revistă a secţiei în care a fost închis în penitenciar. Concluzia Tribunalului Giurgiu, care a decis punerea lui în libertate este că Dragnea a participat la activităţi cu caracter religios, la activităţi de grup, activităţi sportive, o serie de concursuri tematice şi la nenumărate programe având ca obiect redactare reviste.

„În ceea ce priveşte participarea la cursuri, s-a menţionat ca singurele cursuri la care i s-a permis sa participe (pentru celelalte i se transmitea ca sunt sub pregătirea dlui. Dragnea) erau de fapt teste-grilă, la care se acordau credite doar celui cu cel mai mare punctaj. In concluzie, rezultă foarte clar că în toată perioada in care dlui. Dragnea i s-a permis sa muncească, acesta a fost stăruitor in muncă, dovada fiind recompensele si creditele care i-au fost acordate. La toate aceste cursuri dl. Dragnea a participat, dar nu la toate a luat punctaj maxim, neavând niciodată pretenţia ca se pricepe la toate (de exemplu: psihiatrie- modul cum funcţionează creierul, medicina- funcţionarea pancreasului si modul de declanşare a diabetului, etc.), aceste cursuri - test, nefiind nişte examene pe care le promovezi sau nu, scopul final fiind ca prin participare sa se acumuleze cunoştinţe, ceea ce s-a si întâmplat, fiind prezent la toate”, consemnează Tribunalul Giurgiu în încheierea de şedinţă privind eliberarea condiţionată a fostului lider social-democrat.

Mai mult, Dragnea a insistat ca în secţia în care a fost încarcerat să se realizeze o revistă, la a cărei redactare a şi contribuit, timp de câteva luni.

„De abia în octombrie 2020, în urma insistentelor dlui. Dragnea, s-a admis realizarea unei reviste a secţiei pe care este încarcerat si începând cu luna noiembrie a început sa redacteze această revistă până în luna martie, când revista a fost sistată, dl. Dragnea fiind introdus pentru a treia oară, nelegal, in carantină”, se mai arată în documentul citat.

Ca urmare a redactării revistei, Dragnea a primit chiar recompensa care a constat in ridicarea sancţiunii disciplinare, precum si credite.

Prin urmare, concluzia instanţei este: ”Petentul Liviu NicolaeDragnea a participat la activităţi cu caracter religios, la activităţi de grup, activităţi sportive, o serie de concursuri tematice şi nu în ultimul rând la nenumărate programe având ca obiect redactare reviste. Atâta timp cât, din caracterizarea înaintată de penitenciar, rezultă că petentul a avut o atitudine pozitivă faţă de activităţile şi programele de educaţie şi asistenţă psihosocială, reuşind să-şi ridice şi sanctiunea disciplinară, natura infracţiunii nu poate conduce la concluzia că scopul preventiv educativ al pedepsei nu a fost atins”.

În ceea ce priveşte considerentele avute în vedere de completul de judecată de la Tribunalul Giurgiu, magistraţii au constatat că Dragnea îndeplineşte condiţiile pentru a fi liberat condiţionat atât sub aspectul conduitei pe care a avut-o în detenţie, cât şi din punctul de vedere al cerinţelor prevăzute în normele legale.

Liviu Dragnea a ieşit din Penitenciarul Rahova în 15 iulie, afirmând că a fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă şi că se consideră deţinut politic. El a afirmat că PSD a devenit un partid condus de laşi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: