• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dosarul familiei Cosma va fi rejudecat

26 Martie, 19:01

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, rejudecarea de către secţia penală a ÎCCJ a dosarului în care fostul deputat Vlad Cosma şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv luare de mită şi abuz în serviciu.

cosma

Mai exact, procurorii DNA îi acuză că ar fi primit de la administratorii unor firme aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar era Consiliul Judeţean.

Decizia instanţei supreme a fost luată cu majoritate de voturi, completul de judecată fiind format din preşedintele Iulian Dragomir, Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban şi Geanina Arghir.

"Consider că este o soluție absolut corectă, temeinică și pe deplin morală. Fac această apreciere raportat la ce s-a întâmplat la apel, ocazie în care s-au devoalat o serie de nereguli procesuale, mă refer la inexistența stick-ului, așa zisele înscrisuri care nu emană de la nimeni din cauză. Apoi, discutăm de nulități privind percheziția informatică pentru că la baza rechizitoriului s-a aflat acest stick fantomă care nu există și descărcarea a 258 de înscrisuri, care ar fi descris circuitul infracţional în cauză. Acele înscrisuri nu ii aparțin lui Stroe Cecilia (n.red. fosta secteară a lui Răzvan Alexe) și instanța de apel s-a convins de toate aspectele", a declarat avocatul familiei Cosma.

"Soluţia magistraţilor constă teoretic în revenirea la situaţia iniţială, adică la rejudecarea fondului ... de la zero, soluţie care după mine e pe deplin morală pentru că o astfel de gravitate, un dosar de amploarea aceasta și cu riscurile pe care le prezentau o altă soluție, ar fi dus la o validare a unor neregularități. Prin această situaţie, atât Parchetul / DNA, cât şi noi avem ocazia unei readministrări corecte a probelor. Acest lucru înseamnă că hotărârea de fond a fost nelegală şi netemeinică, ambele apeluri, adică ale inculpaților, dar și apelul DNA au fost admise, deci se pleacă de la zero, cu șanse egale", a completat avocatul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: