• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 6º C
  Craiova -2º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7790 LEI
  1 USD = 4.3101 LEI
  1 GBP = 5.6586 LEI
  1 CHF = 4.4487 LEI
  1 HUF = 1.4187 LEI
  1 BGN = 2.4435 LEI
  1 JPY = 3.9337 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dosarul CET Gorova în care Dan Şova era acuzat de corupţie se rejudeca

21 Octombrie, 13:14

Instanţa Supremă a decis luni rejudecarea dosarului de corupție al lui Dan Șova, ca urmare a deciziei CCR privind lipsa completurilor specializate de trei judecători.

Dan Șova

Decizia de rejudecare a dosarului CET Govora vine după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie în anulare depusă de avocaţii fostului senator şi a anulat condamnarea la trei ani de închisoare cu executare stabilită în cazul lui Dan Şova pentru pentru trafic de influenţă ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale privind completurile specializate.

De asemenea, magistraţii au decis ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti, deoarece Dan Şova nu mai are calitatea de demnitar, el fiind avocat.

Decizia a fost luată cu o majoritate de patru voturi, unul dintre judecători făcând opinie separată, în sensul suspendării procesului şi sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Dan Şova a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA la acea vreme, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: