• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dosar penal pentru firma a cărui barcagiu a intrat într-o colonie de pelicani

14 Iunie, 15:25

Ion Munteanu, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, anunţă că firma al cărui barcagiu a intrat cu barca într-o colonie de pelicani se va alege cu o plângere penală.

sffghsg

Din primele verificări ale ARBDD, firma tulceană Royal Cruises SRL nu deţine licenţă de transport turişti pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi toate excursiile au fost ilegale.

„Noi, luni i-am chemat la sediul rezervaţiei, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, pregătim actele pentru o plângere penală“, spune guvernatorul ARBDD.

El dezvăluie că deţine o înregistrare în care barcagiul pregăteşte momentul în care va intra cu barca în stolul de păsări: „Pregătiţi acum aparatele, intrăm în trombă“, le-a spus el turiştilor din barcă.

Incidentul s-a petrecut la mijlocul săptămânii trecute. Un barcagiu a intrat cu barca plină de turişti într-o colonie de pelicani.    Directorul executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Viorica Bîscă, a declarat vineri, pentru News.ro, că au fost cerute toate documentele societăţii căreia îi aparţine şalupa respectivă. “Este o problemă cu care am început să ne confruntăm din ce în ce mai des. A fost identificată societatea căreia îi aparţine ambarcaţiunea şi s-au solicitat toate documentele pentru că, pentru a putea desfăşura o activitate în teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării trebuie să deţină cel puţin un permis pentru desfăşurarea activităţii, dacă nu cumva o autorizaţie, în funcţie de locaţie şi de coduri CAEN.

Trebuie să se prezinte cu toate aceste documente, să vedem dacă ele există, trebuie identificată zona în care şi-a dus turiştii pentru că în situaţia în care s-a dus şi într-o zonă strict protejată deja abaterea de la prevederile legale este mult mai mare. De asemenea, în situaţia în care în zona respectivă se identifică exemplare rănite mai intervine o abatere. Deocamdată, se fac cercetări, inclusiv Garda de Mediu a solicitat documente şi categoric se vor lua măsuri”, a afirmat Viorica Bîscă, potrivit adevarul.

Ea a menţionat că trebuie luate măsuri prin care asemenea ambarcaţiuni să nu mai poată intra pe canale aşa cum îşi doresc şi să nu se mai apropie de coloniile de păsări.

"Trebuie să găsim forma legală prin care să încercăm să reducem şi numărul acestor ambarcaţiuni şi posibilitatea lor de a mai intra pe canale aşa cum îşi doresc, cât mai aproape de aglomerările de păsări, uneori intră chiar în colonii după cum se poate observat”, a afirmat Viorica Bîscă.

Ea a precizat că şalupele intră cât mai aproape de păsări pentru a le oferi turiştilor imagini cât mai apropiate cu pelicanii, dar că nu o fac în viteză, păsările speriindu-se de zgomotul făcut de ambarcaţiune.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: