• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 23º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 23º C
  Iasi 21º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.8595 LEI
  1 USD = 4.1198 LEI
  1 GBP = 5.3445 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3469 LEI
  1 BGN = 2.4846 LEI
  1 JPY = 3.9334 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Doi militari români împuşcaţi de un coleg, în Afganistan

13 Mai, 12:51

Doi militari români au fost împuşcaţi din greșeală de un coleg. S-a întâmplat în Afganistan. Incidentul nu a fost făcut public de oficialii români, dar s-a aflat despre el abia după ce militarul vinovat a fost condamnat de judecători Tribunalului Militar Iaşi, potrivit Adevărul.

afganistan SUA

Dumitru Gabriel Marin (34 ani), un militar din judeţul Vrancea cu o experienţă de peste 12 ani, a fost la un pas să îşi omoare doi colegi în timp ce efectua activitatea de întreţinere a armamentului. Incidentul a avut loc pe 30 noiembrie 2017, la ora locală 13.10, în baza militară de la Kandahar.

Potrivit Adevarul, caporalul Marin, constatând că patul armei prezintă joc, a încercat să îl regleze, prin strângerea unui şurub. "Militarul a scos capacul cutiei mecanismelor şi port închizătorul cu închizătorul, fără a scoate încărcătorul din armă. Efectuând operaţiunile de montare a armamentului, a introdus, accidental, cartuş pe ţeavă şi a executat percuţia de control", se menţionează în hotărârea Tribunalului Militar Iaşi.

Glonţul l-a lovit pe unul dintre camarazi în partea superioară a piciorului drept, iar suflul rezultat din arderea gazelor şi glonţul i-au provocat leziuni celuilalt. Celor doi militari împuşcaţi li s-au acordat primul ajutor la faţa locului, ulterior fiind transportaţi la spitalul KAF. Starea gravă a unuia dintre militari a impus transferul acestuia către spitalul Landsthul din Germania, unde a rămas internat până 15 februarie 2018, dată la care militarul rănit a fost repatriat fiind internat la Spitalul Militar din Bucureşti pentru continuarea investigaţiilor şi recuperare medicală.

După incident, caporarul Dumitru Gabriel Marin a fost repatriat pentru că nu a respectat reglementările specifice în vigoare referitoare la regulile şi măsurile de siguranţă pe timpul desfăşurării activităţilor cu armament şi muniţie, în sensul că nu avea îndepărtat încărcătorul cu muniţie din armă în momentul demontării armamentului individual. De asemenea, comisia a dispus repatrierea şi a comandantului de pluton al militarului responsabil de producerea evenimentului şi a comandantul de grupă, conform sursei citate.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: