• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 24º C
  Craiova 22º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 18º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Doi europarlamentari riscă să fie excluși din lista observatorilor la alegerile parlamentare din R. Moldova

22 Februarie, 14:18

Europarlamentarul român Constantin-Laurențiu Rebega și europarlamentara austriacă Barbara Kappel urmează să fie excluși din lista observatorilor internaționali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

observatori

O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi de Comisia Electorală Centrală la solicitarea Centrului de Resurse al Organizațiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului (CReDO) – organizația care și i-a propus în această calitate.

Potrivit directorului CreDO, Sergiu Ostaf, în cadrul unei cercetări suplimentare, s-a constatat că cei doi europarlamentari au susținut public anexarea peninsulei Crimeea de către Federația Rusă și chiar au vizitat peninsula cu încălcarea regimului stabilit de autoritățile ucrainene.

Noi am fost în contact cu foarte mulți parlamentari europeni care au solictat rapoartele noastre și noi am expediat de fiecare dată. Cred că avem vreo 30-40 de parlamentari europeni care sunt în contact cu noi. Săptămâna trecută au parvenit mai multe solicitări ca noi să facilităm acreditarea unor deputați. Printre acestea a fost și solicitarea din partea domnului Constantin Laurențiu Rebega, dar și doamna Barbara Kappel. Noi am făcut o cercetare prealabilă dacă nu există vreo problemă în raport cu aceste persoane și, din sursele publice pe care am folosit, nu am identificat nicio informație negativă. Săptămâna aceasta, un coleg de-al nostru a identificat pe un site în limba germană că domnul Rebega a fost implicat în vizita în Crimeea, ocupată de Federația Rusă. Tot pe acest site a existat și opinia lui cu privire la acest proces”, a declarat Ostaf pentru Deschide.MD.

El a precizat că îndată ce s-a aflat despre acest fapt, a fost expediată solicitarea către Comisia Electorală Centrală prin care s-a solicitat retragerea imediată a acreditării.

Este o problemă de bună credință”, a menționat directorul CReDO.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de azi a Comisiei Electorale Centrale, subiectul privind modificarea Listei observatorilor acreditați din partea CreDO figurează sub cifra 7.

De menționat că europarlamentarul Constantin-Laurențiu Rebega este inclus pe Platforma „Mirotvoreț”, care reprezintă o listă a inamicilor securității naționale a Ucrainei.

În ceea ce privește Barbara Kappel, ea este fostul conducător al companiei „Tehnologiile Austriene”. În adevăr, compania nu avea nimic cu domeniul tehnologic și se axa doar pe înbunătățirea relațiilor cu Federația  Rusă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: