• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Doi europarlamentari riscă să fie excluși din lista observatorilor la alegerile parlamentare din R. Moldova

22 Februarie, 14:18

Europarlamentarul român Constantin-Laurențiu Rebega și europarlamentara austriacă Barbara Kappel urmează să fie excluși din lista observatorilor internaționali pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

observatori

O decizie în acest sens urmează să fie luată astăzi de Comisia Electorală Centrală la solicitarea Centrului de Resurse al Organizațiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului (CReDO) – organizația care și i-a propus în această calitate.

Potrivit directorului CreDO, Sergiu Ostaf, în cadrul unei cercetări suplimentare, s-a constatat că cei doi europarlamentari au susținut public anexarea peninsulei Crimeea de către Federația Rusă și chiar au vizitat peninsula cu încălcarea regimului stabilit de autoritățile ucrainene.

Noi am fost în contact cu foarte mulți parlamentari europeni care au solictat rapoartele noastre și noi am expediat de fiecare dată. Cred că avem vreo 30-40 de parlamentari europeni care sunt în contact cu noi. Săptămâna trecută au parvenit mai multe solicitări ca noi să facilităm acreditarea unor deputați. Printre acestea a fost și solicitarea din partea domnului Constantin Laurențiu Rebega, dar și doamna Barbara Kappel. Noi am făcut o cercetare prealabilă dacă nu există vreo problemă în raport cu aceste persoane și, din sursele publice pe care am folosit, nu am identificat nicio informație negativă. Săptămâna aceasta, un coleg de-al nostru a identificat pe un site în limba germană că domnul Rebega a fost implicat în vizita în Crimeea, ocupată de Federația Rusă. Tot pe acest site a existat și opinia lui cu privire la acest proces”, a declarat Ostaf pentru Deschide.MD.

El a precizat că îndată ce s-a aflat despre acest fapt, a fost expediată solicitarea către Comisia Electorală Centrală prin care s-a solicitat retragerea imediată a acreditării.

Este o problemă de bună credință”, a menționat directorul CReDO.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de azi a Comisiei Electorale Centrale, subiectul privind modificarea Listei observatorilor acreditați din partea CreDO figurează sub cifra 7.

De menționat că europarlamentarul Constantin-Laurențiu Rebega este inclus pe Platforma „Mirotvoreț”, care reprezintă o listă a inamicilor securității naționale a Ucrainei.

În ceea ce privește Barbara Kappel, ea este fostul conducător al companiei „Tehnologiile Austriene”. În adevăr, compania nu avea nimic cu domeniul tehnologic și se axa doar pe înbunătățirea relațiilor cu Federația  Rusă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: