• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9243 LEI
  1 USD = 4.1120 LEI
  1 GBP = 5.6647 LEI
  1 CHF = 4.4730 LEI
  1 HUF = 1.3647 LEI
  1 BGN = 2.5177 LEI
  1 JPY = 3.7785 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon se îndoiește că va fi o coaliție în actualul Parlament

10 Aprilie, 09:48

Președintele Igor Dodon are îndoieli că va fi creată o coaliție în noul Parlament ales pe 24 februarie. Șeful statului oferă o probabilitate de 60% variantei că vor fi organizate alegeri anticipate.

Dodon

Totuși, președintele spune că pentru negocieri legate de potențiale coaliții și alianțe mai sunt încă două luni. Potrivit lui, dacă până în luna iunie nu se va contura crearea unei coaliții, atunci va fi nevoit să dizolve legislativul și să anunțe alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă până la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni în legislativ nu va fi nicio lege, dacă nu este ales un președinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sunt două luni”, a declarat șeful statului la o ediție specială la postul de televiziune NTV Moldova.

În opinia șefului statului, cu cât se va apropia data eventualei dizolvări a Parlamentului, cu atât deputații vor fi mai „vorbăreți”. „Mi se pare că, în caz de alegeri anticipate, cel mai mult vor avea de suferit cei de dreapta”, spune Igor Dodon.

Președintele nu consideră totul pierdut, dar, în opinia lui, probabilitatea alegerilor anticipate este de nu mai mică de 60%, reieșind din declarațiile care au fost făcute până acum.

La alegerile parlamentare din 24 februarie niciunul dintre partide nu a acumulat mai mult de 50% din sufragii pentru a obține majoritate în Parlament, ceea ce arată asupra necesității de creare a unei  coaliții de guvernare.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: