• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon „s-a consultat” la Condrița cu foști ambasadori UE și OSCE despre neutralitatea R. Moldova

20 Iulie, 11:16

Igor Dodon i-a invitat ieri la Condrița pe mai mulți foști ambasadori în R. Moldova și politologi ruși cu care a purtat discuții despre statutul de neutralitate a R. Moldova. Aceeași oaspeți de la Condrița participă astăzi la conferința organizată de Dodon privind neutralitatea R. Moldova.

Dodon

Printre oaspeţii conferinţei sînt prezenți - fostul Şef al Misiunii OSCE în Moldova, William Hill, fostul Şef al Delegaţiei Uniunii Europene, Kalman Mizsei, fostul Ambasador al Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, politologii ruşi, Andrei Deviatkov şi Dmitri Danilov, reprezentanţi ai ministerelor federale din Elveţia şi Austria, experţi din ţările Uniunii Europene. Discuţia, care a durat mai bine de două ore, a avut un caracter amical şi, în acelaşi timp, foarte constructiv. Oaspeţii forumului au dat dovadă de o cunoaştere profundă a problematicii şi, totodată, intenţia de a oferi ţării noastre un suport specializat de calitate”, scrie Dodon pe Facebook.

Fostul diplomat, Kalman Mizsei, la rândul său într-o postare pa Facebook, susține că la Condrița s-a discutat „posibile modalități de a soluționa conflictul transnistrean”.

Solicitat de către DESCHIDE.MD pentru a afla unde are loc conferința lui Dodon și dacă accesul e liber, purtătorul de cuvânt al președinției, Maxim Lebedinschi ne-a spus că nu cunoaște detalii și ne-a îndemnat să apelăm la Serviciul de presă al Președinției. Ne-am conformat, dar onoratul Serviciu n-a răspuns.

Dintr-o postare pe Facebook a „politologului” rus Andrei Deviatkov aflăm că conferința lui Dodon are loc la Palatul Național al Republicii. Din aceeași postare mai aflăm că la conferința lui Dodon participă și președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: