• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.1145 LEI
  1 GBP = 5.3849 LEI
  1 CHF = 4.5485 LEI
  1 HUF = 1.3394 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon răspunde PDM-ului: Din toamnă veți fi observatori la guvernarea pro-Moldova

16 Mai, 11:58

Igor Dodon cheamă guvernarea la calm în legătură cu criticile privind acceptarea R. Moldova în calitatea de observator în cadrul Uniunii Euroasiatice și spune că, după alegerile parlamentare, actuala guvernare va fi „observator” la guvernarea pro-Moldova pe care ar urma s-o constituie PSRM-ul.

Dodon

„Chem guvernarea la calm. Liniștiți-vă. (...) Statutul a fost primit, punem punct aici!”, le-a transmis Dodon guvernanților.

În cadrul unei conferințe de presă, Dodon a spus că nu a încălcat absolut nicio lege atunci când a mers la Soci pentru a primi statutul de observator.

„Conform Constituției și Convenției de la Viena, președintele are dreptul să participe la negocieri și să încheie tratate. Ori cei de la PD nu-s pregătiți din punct de vedere juridic ori se pregătesc de alegeri. R. Moldova a obținut statutul de obervator și punem punct aici. Acțiunile mele sunt conform Constituției”, se apără Dodon.

Dodon a mai spus că actuala guvernare nu reprezintă cetățenii R. Moldova.

„Democrații să nu creadă că reprezintă cetățenii R. Moldova. Să se uite la rezultatele alegerilor din 2014. Legitimitatea acestui guvenr este mai joasă decât a președintelui. Faptul că nu le place ceva nu înseamnă că au dreptul să dea aprecieri. După alegerile din toamnă, aceștia vor fi observatori la guvernarea pro-Moldova ”, a mai spus Dodon.

De asemenea, Dodon spune că Acordul de Asociere semnat cu UE contravine integrării R. Moldova în Uniunea Euroasiatică, lucru care nu va fi posibil în următorii doi-trei.

Amintim că ieri Partidul Democrat a criticat dur obținerea acestui statut fără girul conducerii de facto a R. Moldova și a spus că Igor Dodon a făcut declaraţii la Soci în acest sens ca persoană fizică, nu ca reprezentant al statului nostru.

De asemenea, amintim că experții economici din R. Moldova susțin că statul de observator pe care l-a obținut R. Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice - și cu care se laudă Igor Dodon - nu va oferi avantaje economice statului nostru nici cât un vârf de ac!

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Guvernare, igor dodon, PDM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: