• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon promite ca Băsescu nu vede cetățenia Republicii Moldova

06 Septembrie, 10:55

Igor Dodon și-a fixat scopul să-l lase pe ex-Președintele Traian Băsescu, fără cetățenia R.Moldova.

Dodon

Acesta a declarat aseară la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4 că Băsescu, care este și Președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, a devenit cetățean moldovean prin încălcarea legii. Mai mult, Dodon își argumenetează declarația cu minciuni cum că ar fi existat o decizie a unei comisii din care fac parte toate instituțiile statului.

„Eu știu că domnul Băsescu a pierdut la Curtea de Apel. Nimic nu s-a schimbat. Cetățenia Domnului Băsescu a fost acordată prin încălcarea legislației, fapt confirmat nu de mine. Este comisie în care sunt reprezentanții tuturor instituțiilor care mi-au pus raportul pe masă. Sunt încălcări, poftim.... Dosarul este în instanță. Și chiar dacă va încerca ca să meargă pe formula cetățeniei prin investiții, n-o să meargă pentru că este încălcarea anterioară a legislației”, a declarat Dodon.

La aceeași emisiune, el a mai spus că şi-ar dori ca cetăţenii străini care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu oricare alt stat să fie declaraţi persona non grata. Preşedintele ţării a dat de înţeles că la acest lucru se va ajunge, odată ce socialiştii vor prelua guvernarea la Chişinău.

„Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent că e unirea cu România, sau cu Rusia, sau cu Ucraina, ei trebuie să fie declaraţi persona non grata în Republica Moldova”, a subliniat preşedintele la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Întrebat cum ar trebuie de procedat cu cetăţenii moldoveni care îşi doresc unirea cu România, şeful statului a spus că unionismul „trebuie interzis ca ideologie, ca curent politic,...

Menţionăm că, fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Sursa: deschide.md

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: