• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9487 LEI
  1 USD = 4.3767 LEI
  1 GBP = 5.8121 LEI
  1 CHF = 4.7595 LEI
  1 HUF = 1.3605 LEI
  1 BGN = 2.5302 LEI
  1 JPY = 3.8642 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon pleacă la Minsk să se vadă cu Medvedev și Kozak

18 Iunie, 14:03

Igor Dodon pleacă la sfârșitul acestei săptămâni la Minsk unde va avea o nouă întrevedere cu vicepremierul rus, Dmitri Kozak, dar și cu premierul Dmitri Medvedev. Evenimentul este preconizat pentru data de 21 iunie.

Dodon

În cadrul unei întrevederi de azi cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, Dodon a adresat mulțumiri Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, vicepremierului Dmitrii Kozak și Ministerului Afacerilor Externe al FR pentru recunoașterea noii guvernări legitime a Moldovei și pentru susținerea eforturilor noastre întru menținerea stabilității în țară.

Consider că susținerea comună oferită de Rusia, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii noii guvernări a RM este un caz excepțional, care creează posibilități foarte mari, astfel încât, prin eforturi comune, să îmbunătățim viața cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, am discutat și un spectru larg de subiecte cu privire la relațiile de cooperare bilaterale și am fost unanimi în opinia privind necesitatea reluării urgente a activității depline a Comisiei Interguvernamentale pentru cooperarea comercial-economică. În context, am menționat importanța întrevederilor de lucru cu Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, și cu vicepremierul Dmitrii Kozak, preconizate în data de 21 iunie, la Minsk”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputații socialiști, Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalco, au declarat săptămâna trecută pentru mass-media separatistă din Donbas că alianța temporară între PSRM și ACUM a fost creată datorită lui Dmitri Kozak.

Sursa: deschide.md

După alegerile parlamentare noi am avut o perioadă de trei luni pentru negocieri care au fost practic blocate. Nu mergeau nicăieri, nici PSRM cu democrații, nici blocul ACUM nu a vrut cu nimeni. Această situație s-a menținut până la vizita în Moldova a domnului Kozak... Ulterior, cei de dreapta s-au întâlnit cu Kozak și PSRM, bineînțeles, la fel s-a întâlnit, după care procesul de negocieri a fost deblocat. Rolul lui Kozak a fost enorm. Cei de dreapta au fost fascinați”, a declarat Țîrdea.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: