• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon pentru TASS: Ministerul de Externe nu mă lasă să ajung la tribuna ONU

17 Iulie, 13:58

Preşedintele Dodon a pârât presei ruse Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene că nu-l lasă să ajungă Organizaţia Naţiunilor Unite, ca să-şi exprime "poziţia asupra proceselor care au loc în Republica Moldova". "Guvernul moldovenesc blochează participarea mea. Ei nu vor să-mi dea tribuna ONU...", s-a plâns fostul lider socialist Agenţiei TASS.

Dodon

Dodon a precizat că diplomația moldovenească îi obstaculează participarea la Adunarea Generală a ONU din toamnă.

„Noi am confirmat că vrem să mergem (la Adunarea Generală a ONU – n.red), dar Guvernul moldovenesc blochează participarea mea. Ei nu vor să-mi dea tribuna de la ONU pentru a exprima poziția R. Moldova privind toate procesele care au loc acum. Ministerul moldovenesc de Externe nu confirmă că președintele R. Moldova vrea să participe, dar fără aprobarea Externelor nu putem merge acolo”, li s-a jeluit Dodon jurnaliștilor ruși.

Dodon a promis că se va strădui să deblocheze participarea sa la AG a ONU, dar, dacă nu-i va reuși, nu-i rămâne decât să aștepte alegerile parlamentare.

Afirmat ca principal adept al politicii de crearea a unui stat federativ, Dodon a mai fost întrebat de către reporterii TASS dacă desemnarea lui Dmitri Kozak în funcția de reprezentant pentru relațiile economice și comerciale cu R. Moldova nu înseamnă revenirea la Memoradumul din 2003 privind reglementarea transnistreană prin federalizarea R. Moldova.

„E actual ori nu acel plan, acea concepție? Răspunsul meu: Situația s-a schimbat semnificativ!”, a răspuns Dodon.

Chiriaşul de la Condrița a precizat că în momentul de față „circumstanțele sunt diferite” decât cele din 2003.

„Reieșind din actualitatea acestui subiect, trebuie să analizăm mai detaliat principiile reglementării politice. Noi am elaborat planul nostru, dar e important să înțelegem că reglementarea politică nu poate surveni în rezultatul unui plan unilateral al Estului sau Vestului”, povestește Dodon.

Potrivit lui Dodon, documentul de reglementare trebuie elaborat în interiorul R. Moldova și trebuie să fie un succes diplomatic atât al Estului, cât și al Vestului.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: igor dodon, interviu, MAE, onu, Republica Moldova, TASS
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: