Dodon a spus că „poporul mi-a încredințat mandatul” de șef al statului și dânsul „nu se poate îndepărta și degreva din funcție” pentru a candida la funcția de deputat.

Totuși, deși afirmă că își arată astfel respectul față de cei peste 800 de mii de oameni care l-au votat președinte în 2016, Dodon adaugă faptul că „va sprijini moral și politic” Partidul Socialiștilor.

Dodon crede că la alegerile viitoare „există o șansă reală de a schimba" politicienii care au fost la guvernare în R. Moldova în ultimii ani.

Amintim că, anterior, Igor Dodon a admis că ar putea candida la parlamentare pe lista socialiștilor, iar democratul Andrian Candu i-a tăiat-o scrut într-o emisiune tv de la finele lunii octombrie 2018: „Eu zic că el nu o să candideze, fiindcă nu are dreptul".

„El nu este un jucător politic, ci instituțional. Eram întrebați de presă ce se întâmplă cu aceste interimate și de ce refuzăm viziunea președintelui Dodon când spune că vrea un fel de candidat sau alt candidat în calitate de ministru. Nu poate să aibă el poziția respectivă. Dacă el vine cu candidatul lui, asta înseamnă că el indirect sau direct își asumă guvernarea. Președintele nu își asumă astăzi guvernarea, el este în opoziție. Noi subiectul acesta o să-l lămurim în așa fel, încât dumnealui să nu fie participant activ pentru alegerile parlamentare", a punctat atunci Andrian Candu.

Sursa: deschide.md