• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.1145 LEI
  1 GBP = 5.3849 LEI
  1 CHF = 4.5485 LEI
  1 HUF = 1.3394 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.9322 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon, în Parlament: Nu voi accepta o majoritate din transfugi. Mai bine anticipate

21 Martie, 14:19

Igor Dodon anunță că nu va accepta o guvernare și o majoritate parlamentară formată din deputați transfugi. Potrivit șefului statului, el este gata să poartă discuții cu coate fracțiunile ce au acces în Parlament și le-a sfătuit să se așeze între ele la masă de negocieri.

Dodon

Oamenii au obosit de conflicte politice și își doresc o viață decentă și un progres vizibil al țării. În acest context, vă propun să vă așezați la masa de dialog pentru a le arăta oamenilor că cel puțiin puteți discuta între voi. În calitate de președinte al Republicii Moldova, intenționez în curând să vă invit pe fiecare formațiune în parte la un dialog la președinție pentru a discuta cumpătat și responsabil ce facem mai departe”, a anunțat Dodon.

El a menționat că deputații nu ar trebui să uite că „nimic nu este veșnic, mai ales în politica moldovenească”.

Voi accepta orice majoritate, orice Guvern pe care îl veți crea prin negocieri între partidele politice care au obținut votul de încredere din partea cetățenilor. Nu voi aproba numai o majoritate și un Guvern, alcătuit artificial și neligitim din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii la alegerile anticipate”, a precizat Dodon.

Totodată, Dodon le-a recomandat deputaților să sporească încrederea cetățeanului în instituțiile statului, să facă reforme reale în justiție și în domeniul combaterii corupției, să crească nivelul bunăstării și al protecției sociale, să sporească accesul populației la servicii medicale etc.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: