• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon îi răspunde lui Plahotniuc: „PDM nu s-a lămurit cu propriile convingeri”

09 Octombrie, 16:56

Președintele Igor Dodon susține că nici el și nici Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu vor susține modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană.

Dodon

Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că „nu este corect că viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Constituție”.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e această? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici pe una din ele. Consider că modificarea Constituției prin introducerea punctului privind integrarea europeană este în detrimentul echilibrului din societate. Moldova azi este deja divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare. Eu pledez pentru echilibru social și în relațiile externe, față de Est și Vest, și pentru evitarea oricăror precedente periculoase în raport cu legea supremă a țării", scrie Dodon.

Președintele mai adaugă că nici el și nici fracțiunea socialiștilor din Parlament, nu vor susține și nu vor semna inițiativa democraților de a introduce modificări în Constituția țării.

Amintim că astăzi președintele PDM a declarat într-o conferință de presă că Legislativul va examina în cursul săptămânii curente proiectul de lege cu privire la introducerea în Constituţie a termenului „integrare europeană”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: