• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 27º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7340 LEI
  1 USD = 4.2129 LEI
  1 GBP = 5.2448 LEI
  1 CHF = 4.2801 LEI
  1 HUF = 1.4542 LEI
  1 BGN = 2.4204 LEI
  1 JPY = 3.9037 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon și-a decorat vrednicii ostașii în sutane - episcopi, preotese, cântăreți în cor bisericesc

31 Iulie, 15:11

La exact un an de zile după ce și-a decorat plutonul în sutane, în frunte cu episcopul Marchel, toți primind disctincții de stat, Dodon recidivează ținându-și aproape ostașii în sutane ai Bisericii.

Dodon

În Monitorul Oficial apărut în data de 27 iulie a apărut o listă cu numele preoților și a altor slujitori ai Bisericii care au primit medalii din partea lui Dodon.

Distincțiile prezidențiale au fost oferite în ziua de 15 iulie, ca pretext fiind folosit domnitorul Ștefan cel Mare, dar atunci Dodon a a evitat să precizeze numărul de medalii cu care a miruit seria nouă de episcopi, preoți, preotese, protoierei și... cântăreți de cor bisericesc.

Astfel, din Monitorul Oficial aflăm că vrednici de medaliile lui Dodon au fost doi episcopi - cel de Soroca și cel de Orhei- 8 protoierei, 5 preotese, un protodiacon de mănăstire, un cântâreț de cor bisericesc și un ctitor ( nu se precizează a ce anume ).

Meritele acestora ar ține de opera de renaştere spirituală și morală a societăţii, de contribuţia la promovarea valorilor creştin-ortodoxe și activitatea intensă în realizarea acțiunilor consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt

Amintim că în aceeași perioadă a anului trecut, Dodon a mai oferit distincții de stat unui număr de 16 preoți ai Mitropoliei Moldovei, inclusiv preoți din Găgăuzia, din Transnistria.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: decorare, igor dodon, preoti, Republica Moldova, sutane
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: