• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 15º C
  Craiova 18º C
  Galati 15º C
  Iasi 15º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon face demers la ONU și CoE pentru a se expune pe marginea acțiunilor României în R.Moldova

07 Martie, 10:59

Dodon va cere Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei să-şi definească atitudinea faţă de ceea ce preşedintele moldovean consideră că ar fi „acţiuni de lichidare a statalităţii Republicii Moldova, întreprinse de România".

Dodon

Anunțul a fost făcut chiar de către președintele Dodon în cadrul unui brifieng de presă care a avut loc după ședința CSS.

„În timpul apropiat mă voi adresa cu o scrisoare la ONU și la Consiliul Europei. Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind unele acțiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea R.Moldova. Eu vreu să află care este poziția partenerilor noștri externi”, a spus Dodon.

Președintele a anunțat că CSS condamnă Declarațiile de Unire cu România semnate zilnic de câte 4-5 localități din R.Moldova. Mai mult, acesta anunță că pregătește un proiect de modificare a Legislației prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru „acțiunile de destabilizare a R.Moldova”.

Dodon a mai spus că în perioada 24-27 martie „sunt posibile mai multe acțiuni de destabilizare” din partea celor care, în opinia lui, „se acoperă cu mesaje unioniste, dar vor veni la Chișinău să destabilizeze”.

La ședința de astăzi a CSS s-a mai discutat desăre Raportul Kroll - 2. Dodon a spus că vrea ca raportul să fie prezentat în cadrul următoarelor ședințe ale CSS, însă Sergiu Cioclea i-a spus că nu are dreptul să-l prezinte.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: