• Bucuresti 0º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 7º C
  Craiova -1º C
  Galati -1º C
  Iasi -2º C
  Suceava -4º C
  Timisoara 2º C
 • 1 EUR = 4.6659 LEI
  1 USD = 3.7891 LEI
  1 GBP = 5.3603 LEI
  1 CHF = 4.0020 LEI
  1 HUF = 1.4970 LEI
  1 BGN = 2.3857 LEI
  1 JPY = 3.5883 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon face demers la ONU și CoE pentru a se expune pe marginea acțiunilor României în R.Moldova

07 Martie, 10:59

Dodon va cere Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei să-şi definească atitudinea faţă de ceea ce preşedintele moldovean consideră că ar fi „acţiuni de lichidare a statalităţii Republicii Moldova, întreprinse de România".

Dodon

Anunțul a fost făcut chiar de către președintele Dodon în cadrul unui brifieng de presă care a avut loc după ședința CSS.

„În timpul apropiat mă voi adresa cu o scrisoare la ONU și la Consiliul Europei. Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, mă refer la unele legi aprobate de Parlamentul din România, întreprind unele acțiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea R.Moldova. Eu vreu să află care este poziția partenerilor noștri externi”, a spus Dodon.

Președintele a anunțat că CSS condamnă Declarațiile de Unire cu România semnate zilnic de câte 4-5 localități din R.Moldova. Mai mult, acesta anunță că pregătește un proiect de modificare a Legislației prin care să fie introdusă răspunderea penală pentru „acțiunile de destabilizare a R.Moldova”.

Dodon a mai spus că în perioada 24-27 martie „sunt posibile mai multe acțiuni de destabilizare” din partea celor care, în opinia lui, „se acoperă cu mesaje unioniste, dar vor veni la Chișinău să destabilizeze”.

La ședința de astăzi a CSS s-a mai discutat desăre Raportul Kroll - 2. Dodon a spus că vrea ca raportul să fie prezentat în cadrul următoarelor ședințe ale CSS, însă Sergiu Cioclea i-a spus că nu are dreptul să-l prezinte.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: