• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon, discurs instigator la Congresul Familiei: Comunitatea LGBT trebuie scoasă în afara legii

14 Septembrie, 12:19

Șeful statului, Igor Dodon, consideră că marșurile și festivalurile organizate de către minoritățile sexuale ar trebui „declarate imorale, să fie condamnate cu fermitate și scoase în afara legii”.

Dodon

Declarațiile au fost făcute de către președintele țării, în timpul discursului său ținut la Congresul familiei, care are loc în perioada 14-16 septembrie curent la Chișinău.

„Organizarea festivalurilor minorităților sexuale și a altor organizații, care promovează principii antifamiliale și imorale trebui condamnate cu fermitate și poate chiar scoase în afara legii. În acest context, sunt dispus să susțin toate organizațiile și asociațiile, care își propun să protejeze copiii de influiențele negative”, a afirmat președintele țării la Congresul familiei.

De asemenea, Dodon consideră că acțiunile promovate de minoritățile sexuale „ne ofensează valorile și moralitatea publică, iar astfel de „propagandă” nu ar trebui să aibă loc în societatea noastră”.

De menționat că, Asociația Prom-Lex a lansat un apel către Președinția și autoritățile publice să asigure pe parcursul Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă pașnică, de toleranță și respect reciproc, iar organizatorii și participanții să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență. De asemenea, mass-media să asigure o relatare echilibrată a evenimentului, să nu promoveze eventualele mesaje nocive și să contribuie la educarea publicului.

Congresul mondial al familiei se desfășoară sub egida președintelui țării în perioada 14-16 septembrie curent, fiind la cea de-a 12 ediție.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: