• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 19º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 17º C
  Constanta 12º C
  Craiova 16º C
  Galati 16º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8280 LEI
  1 USD = 4.4671 LEI
  1 GBP = 5.4926 LEI
  1 CHF = 4.5696 LEI
  1 HUF = 1.3335 LEI
  1 BGN = 2.4685 LEI
  1 JPY = 4.0894 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon, despre „Ambasada PSRM” la Moscova: Show politic

20 Februarie, 12:11

Președintele Igor Dodon spune că la Ambasada R. Moldova de la Moscova nu au loc „niciun fel de descideri”, după ce Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat ieri că efectuează un control la misiunea diplomatică din Federația Rusă.

show

„Show politic. Am vorbit cu Andrei Neguță (Ambasadorul R. Moldova la Moscova, rechemat la Chișinău – n.r.) și nu sunt niciun fel de descinderi. Într-adevăr, pe teritoriul Ambasadei este Casa de oaspeți care s-a aflat acolo timp de mai mulți ani, inclusiv pe timpul lui Andrei Galbur care a fost ulterior ministru de Externe. Contractul de arendă este semnat de MAEIE, nu de ambasador. Aceasta este încă o lovitură pentru domnul ambasador. Nu poate fi vorba de lucruri ilegale”, a comentat Igor Dodon, ieri-seară, în cadrul unui live transmis pe rețelele de socializare.

Șefului statului i se pare „stranie” situația Ambasadorului Andrei Neguță care se află la Chișinău, fiind rechemat de MAEIE.

„Îi incriminează niște lucruri care nu corespund realității. (...) Sunt ferm convins că toate mișcările care au loc în ultimul timp în legătură cu Ambasada de la Moscova sunt direct legate de alegerile parlamentare. Este încă un pas de a face o mișcare antirusească, acțiune care nu corespunde interesului național. Este o încercare de a face din nou jocul geopolitic și a plasa mesajele pe filiera geopolitică”, crede președintele.

Potrivit lui Dodon, Guvernul nu a luat încă decizia de a-l rechema pe Ambasadorul Neguță, fiindcă nu s-a întrunit în ședință, și spune că, dacă la Președinție va veni o asemenea solicitare, dânsul nu va semna decretul.

Mai mult, Igor Dodon anunță că va scoate lumea în stradă, dacă guvernarea va decide să-l suspende pentru cinci minute în acest caz: „Noi mai mult nu putem să le acceptăm. Dacă vor mai încerca, eu voi chema lumea în stradă”.

Amintim că scandalul legat de Ambasadorul Andrei Neguță a pornit după ce o delegație a MAEIE nu a putut ajunge la cei doi piloți moldoveni aflați la Moscova, după ce au fost eliberați din mâinile talibanilor afgani.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: