• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon declară presei ruse că nu va semna rechemarea Ambasadorului Neguța

14 Februarie, 08:21

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu va semna decretul de rechemare a lui Andrei Neguța, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, dacă o asemenea decizie va fi luată de către Guvern. Declarația a fost făcută pentru publicația rusă TASS, după ce Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a confirmat propunerea de rechemarea diplomatului moldovean delegat la Moscova.

Dodon

"Rechemarea ambasadorilor este dreptul exclusiv al președintelui, care nu poate fi ocolit", a spus Dodon. El crede, de asemenea, că Guvernul nu va avea cvorum pentru a lua o astfel de decizie. "Sper că șeful autonomiei găgăuze, Irina Vlah, care este membru al cabinetului, nu va susține decizia de rechemare a ambasadorului", a explicat șeful statului.

Deschide.MD a scris în această seară că Guvernul îl recheamă acasă pe Amabsadorul R.Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță. Surse guvernamentale au comunicat pentru Deschide.MD că Externele de la Chișinău au trimis astăzi către Executiv o propunere în acest sens. Motivul ar fi modul în care Andrei Neguță a gestionat subiectul privind deschiderea reprezentanței diplomatice mascate a transnistriei la Moscova și faptul că nu a promovat corect și cu suficienta fermitate poziția R.Moldova față de acest subiect.

Andrei Neguța a fost ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă începând cu 2009. În anul 2012, Guvernul a decis să-l retragă pe Andrei Neguţa din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, după ce a declarat într-un interviu pentru ITAR-TASS că "retragerea înainte de termen a militarilor ruși din regiunea transnistreană ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât și întreaga regiune". Ulterior, Neguţa a fost renumit în funcţia de ambasador în Rusia în primăvara anului 2017. Până a fi numit pentru a doua oară Ambasador la Moscova, Neguță a fost deputat în fracțiunea Partidului Socialiștilor din R.Moldova.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: