• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon dă vina pe Poroșenko pentru faptul că n-a fost invitat la învestirea lui Zelensky

21 Mai, 08:27

Președinția RM explică de ce Dodon nu a fost invitat la învestirea lui Volodymir Zelenski: ceremonia a fost organizată de vechea echipă de la Ministerul de Externe al Ucrainei și de către aparatul fostului președinte.

Dodon

„În mod tradițional, Republica Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv. S-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens.

În ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din cîte cunosc, conform Decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”, scrie Președinția într-un comunicat de presă citându-l pe  Aureliu Ciocoi, consilierul Președintelui RM în domeniul politicii externe.

Comunicatul mai spune că Igor Dodon a transmis felicitări lui Volodimir Zelenski cu ocazia învestirii sale în funcția de Președinte al Ucrainei, dorindu-i succes și realizări importante în această funcție.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat speranța că în timpul apropiat va fi organizată o întrevedere bilaterală, pentru a discuta întregul spectru de probleme ce țin de relațiile de cooperare cu Ucraina în toate domeniile de interes reciproc.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: