• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 27º C
  Craiova 22º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 21º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon dă vina pe Poroșenko pentru faptul că n-a fost invitat la învestirea lui Zelensky

21 Mai, 08:27

Președinția RM explică de ce Dodon nu a fost invitat la învestirea lui Volodymir Zelenski: ceremonia a fost organizată de vechea echipă de la Ministerul de Externe al Ucrainei și de către aparatul fostului președinte.

Dodon

„În mod tradițional, Republica Moldova are stabilite relații de prietenie și de parteneriat cu Ucraina. După cum se știe, recent, între Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut loc un dialog telefonic amical, constructiv și productiv. S-a ajuns la o înțelegere prealabilă privind organizarea unei întrevederi, iar în prezent se lucrează asupra elaborării agendei în acest sens.

În ce privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din cîte cunosc, conform Decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”, scrie Președinția într-un comunicat de presă citându-l pe  Aureliu Ciocoi, consilierul Președintelui RM în domeniul politicii externe.

Comunicatul mai spune că Igor Dodon a transmis felicitări lui Volodimir Zelenski cu ocazia învestirii sale în funcția de Președinte al Ucrainei, dorindu-i succes și realizări importante în această funcție.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat speranța că în timpul apropiat va fi organizată o întrevedere bilaterală, pentru a discuta întregul spectru de probleme ce țin de relațiile de cooperare cu Ucraina în toate domeniile de interes reciproc.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: