• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon dă asigurări că nu va discuta cu Krasnoselski despre o eventuală federalizare a R.Moldova

06 Septembrie, 09:11

Igor Dodon spune că nu vă discuta astăzi, la întrevederea cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski, despre o eventuală federalizare a Republicii Moldova. Dodon a declarat aseară la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4 că despre acest lucru „categoric nu poate fi vorba”.

federalizare

„Categoric nu poate fi vorba de careva planuri care se discută la această etapă de rezolvare politică a problemei transnistrene. În primul rând domnul Krasnoselski nu a acceptat astfel de discuții. Ei merg pe ideea lor că sunt independenți, dar poziția mea este că Transnistria este parte componentă a Republicii Moldova. În ce formulă, pe ce format, cum va fi statul ăsta reintegrat, la această etapă încă nu se cunoaște. Noi avem o opinie la Președinție cum să facem asta, am discutat pe parcursul utimului an și jumătate despre acest lucru, dar nu este vorba de federalizare, să fie foarte clar. Nu contează denumirea cum va fi, contează conținutul. De aceea întrevederea de mâine cu domnul Krasnoselski este una ordinară", a spus Dodon.

În același context, șeful de la Condrița a punctat principalele subiecte care vor fi discutate cu liderul separatist: „Acum trebuie să vedem ce facem mai departe. Următorul pas, și chiar prioritate ar trebui să fie scoaterea posturilor de pe Nistru. Nu cred că cei din Transnistria sunt gata acum, pentru că din partea noastră posturi nu sunt, dar ele trebuie scoase. Vom discuta multe probleme mâine, inclusiv și acesta legat de posturi. Spre exemplu ei au mai multe întrebări economice – ce fac cu băncile lor din Transnistria și alte probleme", a conchis Igor Dodon.

Vom preciza că astăzi, șase septembrie, Igor Dodon va avea o întrevedere cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski, la Condrița.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: