• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9467 LEI
  1 USD = 4.2501 LEI
  1 GBP = 5.8655 LEI
  1 CHF = 4.6354 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.5292 LEI
  1 JPY = 3.7324 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon, convins că vor fi anulate și alte hotărâri ale Curții Constituționale

20 Iunie, 14:41

Igor Dodon susține că în timpul apropiat componența Curții Constituționale ar putea fi modificată, iar asta va duce la noi revizuiri ale deciziilor adoptate anterior. Opinia a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru „Rossiyskaia Gazeta” (Ziarul rusesc).

Dodon

Cred că în timpul apropiat va apărea o nouă componență a Curții Constituționale și vor fi anulate toate deciziile care au fost luate și care au creat această practică”, a declarat Dodon, răspunzând la întrebarea dacă este posibil ca noul Guvern ar putea recurge la suspendarea șefului statului din funcie pentru promulgarea unor legi, așa cum s-a întâmplat anterior.

El a spus că hotărârile CCM din 7-9 iunie, deși au fost anulate, nu pot fi uitate.

Aceste decizii în Moldova ar putea duce la vărsări de sânge... Toți judecătorii trebuie să demisioneze, iar reprezentanții Parlamentului, Guvernului și sistemului judecătoresc trebuie să numească o nouă componență”, a menționat Dodon.

Amintim că magistrații Curții Constituționale și-au anulat hotăririle luate în zilele de 7-9 iunie.

Astfel, au fost anulate hotărârile pin care data de 7 iunie a fost declarată termen-limită pentru investirea Guvernului, hotărârile prin care au fost declarate neconstituționale deciziile Parlamentului de alegere a Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker și investire a Guvernului în frunte cu Maia Sandu, dar și suspendarea din funcție a lui Igor Dodon pentru ca Pavel Filip să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului și să numească data de 6 septembrie pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

Detalii: Curtea Constituțională și-a anulat deciziile din 7-9 iunie: Greceanîi - speaker. Sandu - premier

De  precizat că până acum, Igor Dodon a fost suspendat de cinci ori din funcție, iar obligațiunile au fost îndeplinite de fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu.

Astfel, Candu a promulgat mai multe legi, printre care construcția Ambasadei SUA pe terenul fostului Stadion Republican, sărbătorirea pe 9 mai a Zilei Europei, Legea anti-propagandă, dar și la reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: