• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 27º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 27º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7340 LEI
  1 USD = 4.2129 LEI
  1 GBP = 5.2448 LEI
  1 CHF = 4.2801 LEI
  1 HUF = 1.4542 LEI
  1 BGN = 2.4204 LEI
  1 JPY = 3.9037 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon bate șaua să priceapă Pettit: Se arată „disponibil pentru efectuarea unei vizite în SUA”

07 August, 16:19

Președintele Igor Dodon i-a transmis ambasadorului SUA, James D. Pettit că este disponibil „de aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat”.

Dodon

Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că astăzi a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA, E. S. James D. Pettit. Președintele susține că a discutat despre situația curentă din politica internă și externă a țării dar și despre relațiile bilaterale moldo-americane.

„Ambasadorul și-a expus îngrijorarea în legătură cu aprobarea pachetului de legi privind noua politică fiscală, care potrivit lui, nu corespunde angajamentelor pe care Guvernul Republicii Moldova și le-a asumat și va afecta climatul de afaceri din țara noastră”, este menționat în declarația lui Dodon.

Șeful de la Condrița mai spune că a abordat și subiectul transmiterii terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA.

„Am subliniat că nu pot promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate. Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți. Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii sa amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii mun. Chișinău, dar și de întreg poporul RM”, a spus Dodon.

Pe final, președintele declară că a „reiterat faptul că Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atât cu Estul, cât și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, comerciale, bilaterale și multilaterale în interesul țării noastre”.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ambasada, deplasare, dodon igor, Republica Moldova, SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: