• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3688 LEI
  1 GBP = 5.8169 LEI
  1 CHF = 4.7466 LEI
  1 HUF = 1.3660 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8620 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon bate apa-n piuă la întrebarea de ce nu a fost invitat la învestirea lui Zelenski

24 Mai, 10:30

Igor Dodon a evitat să ofere un răspuns concludent și univoc la întrebarea de ce nu a fost invitat la învestitura lui Volodimir Zelenski. Rugat să se expună pe marginea faptului că Ministerul de Externe de la Kiev a coordonat listele celor invitați cu echipa lui Zelenski, Dodon a spus că nu cunoaște aceste detalii și a reiterat că de liste s-ar fi ocupat oamenii lui Poroșenko.

Dodon

Igor Dodon a reiterat în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4 că a avut o discuție bună cu noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. „L-am felicitat. Am făcut un schimb de opinii despre relațiile bilaterale și i-am urat succes. Am convenit că după ce vor trece toate procedurile de inaugurare, de intrare în funcție, o să vedem agenda dumnealui, agenda mea, pentru a avea o întrevedere în timpul cel mai apropiat”, a spus Dodon, care a subliniat că de discuția dintre cei doi șefi de stat s-au ocupat echipele prezidențiale.

Întrebat cum comentează informația oferită portalului nostru de Ministerul de Externe de la Kiev că listele celor invitați la învestitură au fost coordonate cu echipa lui Zelenski, Dodon a evitat să ofere un răspuns concludent.

„Eu nu cunosc toate aceste detalii, dar din informațiile pe care le avem noi, toate procedurile au fost organizate de echipa lui Poroșenko. Fostul ministru de Externe care a fost, el s-a ocupat. De aceea eu n-am intrat în detalii: de ce, cum. Important că contactul a fost stabilit între doi președinți și am convenit că în timpul apropiat să avem o întrevedere. Eu cred că lucrul acestea contează. Restul… să căutăm acum sub masă, să căutăm ceva nici nu-i cazul”, a spus Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon a argumentat faptul că nu a fost invitat la învestirea lui Volodimir Zelenski prin aceea că de liste s-ar fi ocupat echipa lui Poroșenko. Fostul președinte al Ucrainei nu a avut nicio întâlnire oficială cu Igor Dodon din cauza declarațiilor acestuia de recunoaștere a suveranității Rusiei asupra Crimeei.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: