• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon, „arbitru politic” în scenarii postelectorale: Nu exclud posibilitatea unor alegeri anticipate

25 Ianuarie, 11:28

Igor Dodon nu exclude că unul din eventualele scenarii ale campaniei parlamentare, poate fi organizarea, tot în acest an, a unor alegeri anticipate, în caz că nu va fi creata o majoritatea parlamentară.

Dodon

La o recepție oferită ieri, 24 ianuarie, a corpului diplomatic acreditat la Chișinău „cu ocazia sărbătorilor de iarnă”, Igor Dodon le-a spus ambasadorilor că, după alegeri, „e foarte mică probabilitatea să se producă o alianță între oricare dintre formațiunile care vor accede în Parlament”.

„Am spus diplomaților că mi-aș dori ca alegerile parlamentare să ducă la formarea unei majorități guvernamentale unitare și solide, care să constituie un guvern complet nou, mult mai orientat social și mai responsabil. Acest lucru ar oferi posibilitatea lansării unor relații internaționale echilibrate atât cu Vestul, cât și cu Estul, păstrând ferm statutul de neutralitate. Totodată, ar permite revenirea Republicii Moldova în albia firească a implementării reformelor calitative, atât de necesare impulsionării dezvoltării socio-economice a țării”, scrie Dodon întro postare pe Facebook.

Deși a repetat că este „obligat moral și politic” să-și asume rolul de „arbitru politic și mediator în eventualitatea oricăror scenarii postelectorale, implicit în cazul în care lucrurile vor evolua spre alegeri parlamentare anticipate”, Dodon și-a anunțat anterior deschis „susținerea morală și politică” pentru socialiști în actuala campanie electorală.

Totodată, Dodon a anunțat tot ieri la o emisiune că din luna februarie începe să meargă prin raioanele R. Moldova, exact în plină campanie electorală. Acesta spune că va vorbicu cetățenii despre „cum trebuie să construim politica externă”, iar campania va dura până la finele lunii martie, prin fiecare raion al republicii.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: