• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon șantajează Moldova: „Dacă va rămâne acest Guvern, exporturile în Rusia vor fi întrerupte”

07 Noiembrie, 08:38

Igor Dodon șantajează electoratul din R.Moldova. El spune că eliminarea taxelor vamale pentru șase categorii de produse pe care a obținut-o de la Putin pentru o perioadă de șase luni, nu va mai fi valabilă dacă viitorul Guvern nu va fi unul socialist.

Dodon

„Taxele vor fi eliminate la șase categorii de produse pe un termen de șase luni. Cetățenii noștri vor înțelege că aceste taxe  au fost excluse la rugămintea Președintelui Dodon. Domnul Putin mi-a zis: „Igor Nicolaevici, eu vă înțeleg și vă susțin. În curând la voi acolo, în R.Moldova, sunt alegeri. După alegeri va fi alt Guvern, ne așezăm atunci și discutăm pe toate categoriile de produse”. Sper că următorul Guvern care va fi altul decât cel de acum, va negocia și va obține liberalizarea totală a exporturilor spre Federația Rusă”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV.

Întrebat fiind ce se va întâmpla cu aceste taxe dacă după alegerile din februarie, socialiștii nu vor fi la guvernare, Dodon a răspuns: „Eu o să spun destul de sincer: dacă rămâne acest Guvern, noi cu regret nu vom putea beneficia de exporturi masive spre Federația Rusă”.

Vom aminti că interzicerea importului rusesc de vinuri moldovenești a fost instituit în septembrie 2013 și a generat un conflict diplomatic major între Republica Moldova și Rusia. Embargoul este de facto un răspuns politic la intenția și semnarea de către Chișinău a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, pe 28 noiembrie 2013. Embargoul la vinurile moldovenești a fost urmat de acțiuni similare aplicate în raport cu toate produsele agricole din R.Moldova cu excepția câtorva companii pentru care Dodon a făcut lobby în timpul vizitelor sale nenumărate la Moscova.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Export, Guvern, produse, Republica Moldova, rusia, taxe
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: