• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 18º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 17º C
  Craiova 15º C
  Galati 16º C
  Iasi 14º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.7729 LEI
  1 USD = 4.3159 LEI
  1 GBP = 5.5938 LEI
  1 CHF = 4.3586 LEI
  1 HUF = 1.4235 LEI
  1 BGN = 2.4404 LEI
  1 JPY = 3.9575 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Dodon așteaptă PSRM, PDM și ACUM la prima rundă de „consultări comune”

02 Aprilie, 08:25

Astăzi urmează să aibă loc prima rundă de „consultări comune” între liderii celor mai mari formațiuni politice care au acces în Parlament, organizată de Igor Dodon. Evenimentul va avea loc la ora 12,00, la Reședința de Stat.

resedinta de stat

La eveniment ar putea fi prezenți doar reprezentanții Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Liderii blocului ACUM (PPDA și PAS) au declarat că nu vor participa la un asemenea eveniment, venind cu o invitație de alternativă către deputații „necontrolați de regimul oligarhic” pentru orele 10,00 la Parlament.

Igor Dodon a declarat anterior că este gata să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. Potrivit lui, sarcina sa principală este de a crea condiții pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare.

Acesta și-a reiterat disponibilitatea de a aproba crearea unei majorități parlamentare care să fie constituită din fracțiuni parlamentare, însă fără utilizarea șantajului, amenințărilor sau cu „transfugi”.

Amintim că în cazul în care timp de trei luni Parlamentul nu va putea vota nicio lege, președintele Republicii Moldova poate recurge la dizolvarea Legislativului și anunțarea alegerilor anticipate.

De precizat că acum o săptămână, principalele partide parlamentare au avut o primă înrevedere cu Igor Dodon.

Cel din urmă i-a îndemnat să se așeze la masa de negocieri, anunțând că următoare rundă de discuții în acest format o vor avea la începutul lunii aprilie.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: