Aflat în fața camerelor de luat vederi ale televiziunii de casă, Dodon a emis o serie de teze legate de politica externă, cea internă și de relația cu Transnistria.

Vedeți mai jos principalele teze din cadrul emisiunii:

-         „Năstase și-a provocat propria ieșire din campania electorală. Informația o cunosc din stafful lui Năstase”.

-          „Instanțele n-au procedat corect. Năstase trebuia scos din cursă în timpul campaniei electorale”.

-          „Dacă Ceban ieșea cu fotografia lui Putin, câștiga”.

-          „Este foarte periculos ca guvernarea actuală să repete scenariul cu invalidarea la alegerile din toamnă.”

-          „Pro-europenii luptă între ei. Noi (socialiștii – n.red) ce treabă avem? Omorâți-vă între voi”.

-          „Acum opoziția de dreapta și de stânga nu au un obiectiv comun. Dar dacă la parlamentare vor fi anulate alegerile, vom avea un obiectiv comun.”

-          „Sunt solidar cu oamenii care protestează”.

-          „Eu cred că liderii protestelor nu vor reuși nimic. O săptămână protestează, apoi a doua pleacă la mare”.

-          „Europenii lasă poarta deschisă ca după parlamentare să se poată închega o alianță între democrația și opoziția din stradă”.

-          „Cu așa prerogative eu nu pot lupta cu sistemul. (...) În aceste condiții am doar două opțiuni: să merg pe calea revoluției ori pe calea democratică, adică să așteptăm alegerile din toamnă”.

-          „Plahotniuc o numește pe Maia Sandu ministru, ea îl votează pe Candu în funcția de spicher al Parlamentului și acum strigă: binomul Plahotniuc – Dodon”.

-          „Dacă vom pierde alegerile, vom veni cu inițiativa de a desfășura un referendum pentru trecerea la republica prezidențială”.

-          „Ei (guvernarea – n.red) nici măcar raportul KROLL 2 nu mi l-au dat. Au zis că nu mi-l dau din cauze confidențiale. Ei pur și simplu nu mi l-au dat”.

-          „Cineva m-a întrebat de ce nu-mi dau demisia. Eu am răspuns că aceasta înseamnă să dau funcția respectivă democraților”.

-           Dodon spune că comportamentul Rusiei în cazul invalidării alegerilor lui Năstase este unul corect, deoarece dă dovadă că nu se implică în treburile interne de la Chișinău.

-          „Rusia a demonstrat că respectă suveranitatea și integritatea R. Moldova”.

-          Dodon spune că „Rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria nu înseamnă nimic. E o mișcare de PR”.

-          Dodon anunță că după adoptarea Rezoluției la ONU, el s-a adresat la Organizație pentru a explica că aceasta e o abordare greșită.

-          Dodon va discuta la întrevederea cu Krasnoselski despre soluționarea problemelor oamenilor simpli.

-          Dodon: „ar fi ideal să scoatem posturile vamale ale transnistrenilor de pe Nistru”.

-          „Transnistria are trei limbi de STAT”.

-          Dodon crede că Candu l-a trădat pe Plahotniuc atunci când a spus ziariștilor ucraineni că Plahotniuc s-a văzut cu liderul concernului „Sheriff”, Victor Gușan (conducătorul de facto al Transnistriei).

-          „Limba rusă trebuie readusă în școli”.

-          „Deportările sunt o pată neagră în relația noastră cu Rusia. Desigur, nimeni n-a spus că represiunile staliniste au fost bune. Toți am trecut prin asta, și noi și rușii și ucrainenii”.

-          „Acordul de Asociere a fost o greșeală, dar au fost și lucruri pozitive după semnarea lui”.

Sursa: deschide.md