• Bucuresti 36º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 30º C
  Craiova 31º C
  Galati 36º C
  Iasi 33º C
  Suceava 29º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

DOC: Explicație bizară a rușilor de ce-și plimbă blindatele prin Transnistria: Fotbalul e de vină

21 Iunie, 14:23

Delegația Federației Ruse la Comisia Unificată de Control, Ilia Uvarov, a avut mai multe explicații cel puțin bizare vis-a-vis de recentele mișcările de trupe din regiunea transnistreană.

transnistria

Astfel, reprezentanții Moscovei în mecanismul care supraveghează situația din zona de securitate de la Nistru a justificat recentele mișcări ale trupelor ruse în regiunea transnistreană prin faptul că au existat pretinse amenințări teroriste, venite înaintea Campionatului Mondial de fotbal.

Ca urmare, conform părții ruse din CUC, tehnica militară a avut menirea de a întări paza depozitelor de la Colbasna.

Declarația părții ruse a fost făcută în baza unui document venit de la Ministerul Apărării de la Moscova, relatează reporterul Deschide.MD aflat la Bender.
Tot în cadrul ședinței de azi, delegația moldovenească a cerut explicații asupra motivului pentru care Moscova nu a înștiințat Chișinăul de deplasarea coloanelor cu tehnică militară.
Ca răspuns, reprezentanții ruși au precizat că și pentru ei această acțiune a fost o surpriză, deoarece ei nu au legături cu Ministerul Rus al Apărării ci doar cu cel de Externe
Totodată delegația rusă nu a putut explica de ce tehnica militară avea însemnul MC (trupe de pacificare).
Tot în cadrul ședinței, explicații de la ruși au cerut si reprezentanții ucraineni la CUC. Aceștia au spus că acțiunea în cauză poate fi considerată ca o provocare si la adresa Ucrainei. În replică, partea rusă a spus că reprezentanții ucraineni n-au dreptul să adreseze astfel de întrebări,iar ca urmare nu au răspuns.
Amintim că pe 14 iunie, trei coloane cu tehnică militară auto și blindate de diferite tipuri (TAB, DRM), aparținând prezumptiv trupelor ruse de ocupație, s-au deplasat pe traseul Râbnița – Tiraspol spre zona Grigoriopol – Dubăsari

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: