Un astfel de proiect de Hotărâre de Guvern se regăsește pe agenda ședinței de miercuri a Cabinetului de Miniștri. În document se spune că, „la solicitarea dlui Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova şi prevede alocarea din fondul de rezervă al Guvernului, Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, a sumei de 202 558 lei în scopul acoperirii cheltuielilor suportate pentru organizarea vizitei oficiale în Republica Moldova a Preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip ERDOGAN şi sumei de 111 374 lei în scopul acoperirii cheltuielilor suportate pentru organizarea vizitei oficiale în Republica Moldova a Preşedintelui Republicii Tatarstan, Rustam MINNIHANOV”.

Astfel, miercuri, ministrul finanțelor, Octavian Armașu va da citirii documentul respectiv și îl va propune instituţiilor interesate pentru expertizare şi avizare.

Amintim că pe 18 octombrie, Igor Dodon i-a oferit lui Recep Tayyip Erdogan cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova. „Ordinul Republicii”, în timp ce preșeldintele Turciei a efectuat o vizită în R. Moldova unde a fost la inaugurarea clădirii Președinției după renovarea acesteia.

Pe 2 noiembrie, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, care s-a aflat în Republica Moldova cu o vizită de lucru de două zile.

Vedeți documentul din ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului: