• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8746 LEI
  1 USD = 4.0195 LEI
  1 GBP = 5.4869 LEI
  1 CHF = 4.5190 LEI
  1 HUF = 1.3592 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

DNA, sesizat de ANI în cazul preotului consilier la Ministerul Dezvoltării

25 Septembrie, 11:44

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu un fost consilier din Ministerul Dezvoltării Regionale, Adrian Mădălin Iscru, suspectat de „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii” şi de fals în declaraţii.

dna

Iscru a fost atât consilier al unui secretar de stat, cât şi consilier onorific al ministrului. Jurnaliştii de la Recorder au relatat în luna februarie că preotul Adrian Mădălin Iscru a obţinut peste 100 de contracte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, facturând lucrări şi produse la preţuri supraevaluate. El a fost consilierul lui Adrian Ionuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi fost preşedinte al CJ Teleorman.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ISCRU MĂDĂLIN-ADRIAN, fost consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a infracţiunilor prevăzute de dispoziţiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, coroborat cu prevederile art. 326 privind falsul în declaraţii, prevăzut de Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

În fapt, ISCRU MĂDĂLIN-ADRIAN a ocupat funcţia de consilier personal la Cabinetul Secretarului de Stat din cadrul MDRAP în perioada 01 august – 01 octombrie 2018. În această perioadă, la data de 23 august, societatea comercială SILUAN PROIECT S.R.L., în cadrul căreia acesta avea calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat cu Primăria Comunei Casimcea, Judeţul Tulcea, două contracte de prestări servicii în valoare totală de 45.771,88 lei. Cele două contracte au fost finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de MDRAP”, anunţă ANI.

Conform instituţiei, întrucât, prin deţinerea funcţiei şi exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul MDRAP, Iscru a avut acces la informaţii privind procesul de utilizare a fondurilor de către beneficiarii Programului Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat de MDRAP, rezultă indicii temeinice privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii asimilată faptelor de corupţie „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, prevăzută de dispoziţiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, sens în care ANI a sesizat DNA.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: