• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 16º C
  Galati 18º C
  Iasi 19º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8698 LEI
  1 USD = 4.1617 LEI
  1 GBP = 5.3406 LEI
  1 CHF = 4.5043 LEI
  1 HUF = 1.3330 LEI
  1 BGN = 2.4899 LEI
  1 JPY = 3.9382 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

DNA: Fost director de la ”Apele Române”, reţinut pentru luare de mită

04 August, 12:23

DNA a anunţat marţi că fostul director general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române” Victor Sandu a fost reţinut pentru 24 de ore, acuzat că ar fi primit peste 4,8 milioane de lei pentru alocarea de fonduri necesare executării unor contracte.

bani

În acelaşi dosar a fost reţinut şi un om de afaceri acuzat de dare de mită, iar administratorii a două societăţi comerciale au fost plasaţi sub control judiciar.

În calitate de director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”,  în perioada 17 mai  – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională “Apele Române”. Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Sandu Victor, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

S-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, faţă de două persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru infracţiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii  care în realitate nu au fost executate.

Marţi, Sandu Victor şi omul de afaceri vor fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: