• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta -2º C
  Craiova 1º C
  Galati -2º C
  Iasi -4º C
  Suceava -3º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6656 LEI
  1 USD = 3.8059 LEI
  1 GBP = 5.2916 LEI
  1 CHF = 3.9621 LEI
  1 HUF = 1.5078 LEI
  1 BGN = 2.3855 LEI
  1 JPY = 3.4379 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Discutii despre o eventuală mutare a Ambasadei României la Ierusalim

05 Ianuarie, 20:52

Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la iniţiativa acestuia din urmă, despre stadiul și perspectivele de dezvoltare ale relațiilor dintre România și Statul Israel.

iohannis

Klaus Iohannis a avut, vineri, o convorbire telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la iniţiativa acestuia din urmă, despre stadiul și perspectivele de dezvoltare ale relațiilor dintre România și Statul Israel, respectiv evoluţiile legate de adoptarea, la 21 decembrie 2017, la nivelul Adunării Generale a ONU, a proiectului de rezoluţie pe tema statutului Ierusalimului, fiind abordată pe scurt, în acest context, problematica statutului Ierusalimului, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. De asemenea, cei doi înalți oficiali au avut un schimb de opinii referitoare la situația actuală din Iran.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat în mod deosebit relația apropiată de prietenie dintre cele două state și popoare, bazată pe interese comune, se arată în comunicatul de presă al Preşedinţiei. Totodată, Netanyahu a adresat mulțumiri pentru votul de „abținere” al României cu ocazia adoptării Rezoluției Adunării Generale ONU din luna decembrie privind statutul Ierusalimului.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat, la rândul său, simbolismul aniversării, în acest an, a șapte decenii de relații diplomatice neîntrerupte dintre cele două state, care coincide cu împlinirea a 70 de ani de la înființarea Statului Israel și cu celebrarea Centenarului României Moderne. Președintele României a asigurat că țara noastră susține în continuare dezvoltarea, consolidarea și diversificarea relațiilor cu Statul Israel, care au un caracter strategic.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: