• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 22º C
  Craiova 28º C
  Galati 26º C
  Iasi 28º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 30º C
 • 1 EUR = 4.6478 LEI
  1 USD = 3.9793 LEI
  1 GBP = 5.2258 LEI
  1 CHF = 4.1386 LEI
  1 HUF = 1.4303 LEI
  1 BGN = 2.3764 LEI
  1 JPY = 3.5542 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R.M. // Directorul CFM: Călătorii noștri care merg spre Rusia nu vor fi afectați de noua decizie a Kievului

17 August, 11:06

Sistarea traficului de pasageri între Rusia și Ucraina nu va afecta cursele moldovenești care tranzitează țara vecină. Cel puțin, până la ora actuală, Calea Ferată din Moldova nu a primit nicio notificare privind eventuale schimbări în acest sens.

CFM

„Dimpotrivă, în ultima perioadă putem vorbi despre o încurajare din partea colegilor din Ucraina ca să dezvoltăm aceste curse”, a declarat pentru Deschide.MD directorul CFM, Iurie Topală.

Sursa citată a ținut să precizeze că trenurile de pasageri care pornesc din Chișinău spre Rusia au o încărcătură de 120%. Asta înseamnă că sunt îmbarcați și pasageri care merg doar pe anumite porțiuni ale traseului.

„Dacă am avea capacitate de suplinire a acestor trenuri, probabil numărul de pasageri ar fi și mai mare. Zic asta pentru că atât fluxul de moldoveni care merg spre Rusia este destul de mare, dar și pentru că - în circumstanțele create - o parte din călătorii ucraineni s-au reorientat spre cursele noastre”, a adăugat Topală.

Totuși, directorul CFM a ținut să precizeze că deciziile politice care sunt luate în contextul bilateral al altor state nu depinde de noi, deaceea - în situația dată - își rezervă dreptul de a nu da verdicte pe termen lung.

„Nu știm deocamdată cum va răspunde Rusia la această acțiune a Kievului, deaceea eu prefer vorba aia: niciodată să nu spui niciodată”, a conchis Topală.

Amintim că Guvernul de la Kiev a anunțat noi măsuri în ceea ce privește circulația trenurilor de pasageri către Federația Rusă. Măsurile anunțat vor viza și alte segmente din sfera transporturilor. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii de la Kiev, Vladimir Omelean, notează Interfax.

 

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: