• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9485 LEI
  1 USD = 4.3946 LEI
  1 GBP = 5.8231 LEI
  1 CHF = 4.7550 LEI
  1 HUF = 1.3527 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.8684 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Diplomata româncă Oana Cristina Popa a fost numită șef al delegației UE în Muntenegru

08 Iunie, 15:49

Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Oana Cristina Popa în poziția de șef al Delegației UE în Muntenegru, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

oanapopa

Oana Cristina Popa este, în prezent, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Serbia.

Cu acest prilej, ministrul Bogdan Aurescu a declarat că “această numire este o reconfirmare atât a contribuției și expertizei României la nivel european în ceea ce privește zona Balcanilor de Vest, cât și a profesionalismului doamnei ambasador Oana Popa”.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile de promovare a candidaturilor diplomaților români în cadrul Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE), pentru a asigura o prezență semnificativă a candidaților români în cadrul diplomației europene, care să reflecte experiența pe care aceștia o dețin în numeroase domenii.

Diplomat de carieră cu o vastă experiență în regiunea Europei de Sud-Est, Oana Popa este din anul 2016 ambasador al României în Serbia. De asemenea, în perioada 2005-2009 a deținut funcția de ambasador al României în Croația.

În ceea ce privește activitatea academică și de cercetare, în perioada 2011-2012 a fost bursier postdoctoral al Academiei Române în cadrul programului European al științelor socio-umane, unde a realizat studii privind istoria proceselor negocierilor de pace din regiunea balcanică după 1990.

Alți trei români ocupă în prezent poziții de șef de Delegație UE, Denisa-Elena Ionete în Niger, Traian Laurențiu Hristea în Mongolia şi Cristian Tudor în Kuweit.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: